,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

MEB müfredatında "ahlaksızlığı" empoze eden kitabın önerilmesi tepki çekiyor

MEB müfredatında "ahlaksızlığı" empoze eden kitabın önerilmesi tepki çekiyor
Ahlaksız bir toplum hayalinin kurulduğu "Cesur Yeni Dünya" adlı kitabın, Milli Eğitim Bakanlığının ders kitaplarında örnek olarak sunulması art niyetli öğretmenlere davetiye çıkarıyor.

Aldous Huxley tarafından 1932 yılında yazılan Cesur Yeni Dünya kitabı, MEB'in 11'inci sınıf Felsefe kitabında "istenmeyen (korku) ütopyalar" olarak örnek veriliyor.

Ahlaksız bir toplum düzenini hayal eden kitapta insanlar 5 sınıfa ayrılıyor ve  "kuluçka merkezi"nde devlet kontrolünde 'üretiliyorlar!'

İnsanların fabrikalarda üretildiği bu dünyada, günümüzün temelini oluşturan "doğum", "annelik", "babalık" ve "evlilik" kavramlarına karşı çıkılarak bunlar sözüm ona 'ahlaksızlık!' olarak görülüyor. İnsanların zihnindeki tüm kültürel, sanatsal, edebi geçmişin sıfırlandığı kitapta "Herkes herkes içindir" anlayışıyla, herkes herkesle cinsel sapkın ilişkilere girebiliyor ve devlet bunu teşvik ediyor.

Bazı öğretmenler kitabı okutarak zihinleri bulandırıyor Söz konusu kitabın MEB müfredatında yer alması kimi art niyetli öğretmenlere, genç dimağları zehirlemek için zemin hazırlıyor.

Diyarbakır'daki bir imam hatip lisesinde de bir felsefe öğretmeninin, sözde performans ödevi adı altında öğrencileri bu kitabı okumaya zorladığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre kitabın ahlaksız içeriğinin farkında olmasına rağmen öğretmenin öğrencilere, "Beni istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz. En fazla bu okuldan alıp başka okula gönderirler" dediği iddia edildi.

Veliler tepkili Duruma tepki gösteren öğrenciler ve velileri, başta liselerde olmak üzere genç dimağların zihnini bulandıran bu tür kitaplara müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet etti. Öğretmenlerin öğrencilere ahlaki konularda örnek teşkil etmesi gerektiğine dikkat çeken veliler, ahlaksızlığı ve hayâsızlığı pazarlayan öğretmenlere karşı durulması gerektiğini ifade etti.

Öğrenci velileri, Cesur Yeni Dünya kitabının gerekirse toplatılıp "muzır yayınlar" olarak ilan edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Söz konusu kitabın MEB müfredatında örnek olarak gösterilmesine nasıl izin verildiği, ne zamandır müfredatta yer aldığı ve şu ana kadar kaç öğrencinin zihnini bulandırdığı ise henüz bilinmiyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55