,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

MAZLUMDER: "Mazlumun zalime teslim edilmesi zulümdür"

MAZLUMDER: "Mazlumun zalime teslim edilmesi zulümdür"
Mısır'da idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in, İstanbul Atatürk Havalimanında gözaltına alınması ve daha sonra darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edilmesi üzerine MAZLUMDER tarafından sert tepki gösterildi.

​Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanına gelen ve idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in gözaltına alınarak darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edilmesi MAZLUMDER tarafından kınandı.

Mısır'da idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in, İstanbul Atatürk Havalimanında gözaltına alınması ve daha sonra darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edilmesi üzerine MAZLUMDER tarafından yapılan açıklamada, "Mazlumun zalime teslim edilmesi zulümdür" denilerek duruma tepki gösterildi.

MAZLUMDER Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Mohamed Abdelhafez Ahmed Husseın isimli Mısır uyruklu İhvan Mensubu olduğu söylenen 28 yaşındaki gencin, 16.01.2019 tarihinde Somali Mogadişu Havalimanından İstanbul Atatürk Havalimanına geldiğini, 17.01.2019 günü polis kontrolünden geçerken alıkonularak bekletildiğini 18. 01.2019 tarihinde ise THY uçağı ile Mısır'a gönderildiğini ciddi ve ağır bir iddia olarak öğrenmiş bulunmaktayız. Yine bahse konu genç hakkında 67 kişi ile birlikte Mısır Savcılığı tarafından soruşturma açıldığı ve 27.05.2017 tarihinde Kahire Ağır Ceza Mahkemesi tarafından idam cezası verildiği ifade edilmektedir." denildi.

İadeyle 6458 sayılı Kanun'un çiğnendiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası Hukukun emredici ilkelerinden ve Türk Hukukunun en temel hükümlerinden birisi geri gönderme yasağıdır. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 4. Maddesine göre 'Bu Kanun kapsamındaki hiç kimse, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulacağı veya ırkı, dini, tabiiyeti, belli bir toplumsal gruba mensubiyeti veya siyasi fikirleri dolayısıyla hayatının veya hürriyetinin tehdit altında bulunacağı bir yere gönderilemez.' Bu açık mevzuat hükmüne ve emredici hukuk kaidesine rağmen yukarıdaki bilgiler doğru ise ortada açık bir hukuksuzluk bulunmaktadır. Sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalı, herhangi bir menfaat temini ya da başka kirli ilişkilerin bulunup bulunmadığı ortaya çıkarılmalıdır. Masum bir insanın ölüme gönderilmesi büyük bir insanlık suçudur. MAZLUMDER olarak konunun takipçisi olacağımızı vurgularız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55