,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Mavi Marmara'nın 13'üncü Yıldönümünde yürüyüş gerçekleştirildi

Mavi Marmara'nın 13'üncü Yıldönümünde yürüyüş gerçekleştirildi
Siyonist işgal rejiminin ambargosu altındaki Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara Gemisine düzenlediği saldırının 13'üncü yılında "Kudüs’ün Özgürlüğü İçin" sloganıyla yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi.

 

Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara Gemisine 31 Mayıs 2010'da siyonist işgal rejimi tarafından düzenlenen ve 10 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğu, çok sayıda insani yardım gönüllüsünün ise yaralandığı saldırının yıldönümünde yürüyüş gerçekleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından organize edilen yürüyüş, Fatih Camii avlusunda başlayıp Beyazıt Meydanında sona erdi.

Yürüyüşün bitiş noktasın Beyazıt Meydanında Genç İHH Üniversite Komisyonu Başkanı Muhammed Çimen tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

"Batılı devletler, Gazze'de sistematik bir şekilde uygulanan soykırıma seyirci kalmaktalar"

Genç İHH Başkanı Muhammed Cihad Çelik

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Genç İHH Başkanı Muhammed Cihad Çelik "Mavi Marmara ve özgürlük filomuzun bir hedefi vardı, bir menzili vardı, bir amacı vardı. Sosyal faaliyet çalışması değildir Mavi Marmara. Mavi Marmara 21'inci yüzyılda 2023 yılında üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen devam eden Gazze’yi adeta bir açık hava hapishanesine çeviren ambargoyu ortadan kaldırmak için yola çıkmıştır. Bu iptidai uygulama bütün dünyanın gözleri önünde kanıksanmış bir şekilde halen devam etmektedir. Bugün Rusya-Ukrayna arasında cereyan eden savaştan dolayı Rusya'yı futbol turnuvalarından bile men eden batılı devletler, Gazze'de sistematik bir şekilde uygulanan soykırıma seyirci kalmaktalar. İsrail hala belli periyodlarda sivil yerleşimleri bombalamaya devam ediyor. Uydurma vesikalar ile Filistinlinin tamamında insanlar yerlerinde edilmeye ve işgal genişletilmeye devam ediyor. Oradaki kardeşlerimiz buna direniyorlar. Buradan onlara selam ediyoruz. Ancak ne hazindir ki en marjinal grupların dahi hakları cansiperane savunanlar maalesef buradaki insan hakkı ihlallerini görmüyorlar, duymuyorlar ve gündem yapmıyorlar." dedi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ise, Mavi Marmara’ya İsrail tarafından yapılan saldırının üzerinden geçen 13 yıl içerisinde Türkiye’de ve dünyada hukuk mücadelesi verdiklerini hatırlatarak;" Filistin'de son 75 yıldır neredeyse her gün Mavi Marmara’da yapılan katliamlar yapılıyor. Biz yine Filistin için, Gazze için, Kudüs ve Mescid-i Aksa için yola çıkacağız. Bin canımız olsa binini de düşünmeden feda ederiz." dedi.

Fevzi El-Cuneyd

Alanda, 2017 yılında 20’yi aşkın siyonist işgalci asker tarafından gözleri bağlı şekilde tutuklanan ve Kudüs direnişinin sembol isimlerinden biri haline gelen Fevzi El-Cuneyd de konuşma yaptı. Mavi Marmara'nın 13. Yıldönümünde düzenlenen yürüyüşe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Cuneyd, "Kudüs davası sadece bizim davamız değil, tüm Müslümanların davasıdır. Biz eğer mücadele vermezsek zulüm devam edecektir. Burada bulunmanızın bizim için anlamı büyük. Destekleriniz sebebiyle Filistin halkı sizleri unutmayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55