,
  • BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız kabri başında anıldı

Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız kabri başında anıldı
​Mavi Marmara katliamının 11'ünci yıl dönümü münasebetiyle Gazze şehidi Fahri Yaldız, mezarı başında yâd edildi.

 

İşgalci siyonistlerin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda şehit olan Fahri Yaldız ve 9 şehit için dualar yapılarak terör şebekesine lanet okundu.

İHH Adıyaman Şubesi tarafından Yeni Mezarlıkta bulunan Şehid Fahri Yaldız'ın Kabri başında ikindi namazı sonrası düzenlenen programa STK temsilcileri ve vatandaşlar iştirak etti. Program eni Mezarlık Camii İmam hatibi Tahir Durmuş'un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Gazze Özgürlük Filosu dünya kamuoyuna siyonist işgalcilerin karalık yüzünü göstermiştir"

İHH Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Halit Tekbaş, "Uluslararası sularda siyonist işgalciler tarafından yapılan saldırı sonucu Filistin sevdalısı 10 kardeşimiz şehid oldu. 50'yi aşkın vatandaşımız da yaralandı. Gazze Özgürlük filosu siyonist işgalcilerin bütün hukuk kurallarını çiğneyerek sürekli genişlettiği Filistin topraklarını işgal karşı ortaya koyduğu en büyük ve en kapsamlı bir eylemdir. Tamamı sivil katılımcılardan oluşan yolcuların Siyonistlerin saldırıları karşısında yaşadığı mağduriyetlerle ilgili adaleti ulusal ve uluslararası mahkemelerde filonun meşrutiyet zeminini güçlendirmiştir. Katılımcıların saldırılar karşısındaki cesur duruşları, uluslararası mahkemelerce alınan kararlar Siyonistlerin yenilmezlik algısını yıkmıştır. Öte yandan Siyonistlerin Ortadoğu'nun en demokratik rejimi olduğuna yönelik propagandalarda Mavi Marmara Gemisi'nde yaşanan saldırının tün dünyaya gösterilmesiyle büyük bir darbe almıştır. Gazze Özgürlük Filosu dünya kamuoyuna siyonist işgalcilerin karalık yüzünü göstererek dikkatleri Filistin'e çekmeyi başarmıştır." dedi.

Mehmet Halit Tekbaş İHH Adıyaman Şube Başkanı

"siyonistlerin uluslararası hukuku yok sayan bu acımasız saldırısını bir kez daha lanetliyorum"

Hak iş Konfedarasyonu Adıyaman il Başkanı Hasan Kılıç, "İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi'ndeki masum insanlara yönelik siyonist askerler tarafından yapılan hukuk dışı saldırının 11'inci yılı münasebetiyle Fahri Yaldız ve bütün şehitlerini rahmetle anıyorum. siyonistlerin uluslararası hukuku yok sayan bu acımasız saldırısını bir kez daha lanetliyorum. siyonistlerin saldırıları derhal durdurulmalıdır. Gazze'ye abluka acilen kaldırılmalıdır. Batı Şeria'ya örülen duvarlar yıkılmalıdır. Siyonistlerin Filistinlerin topraklarını zorlu ellerinden alımları ve inşaat yapmaları engellenmelidir. Kudüs'ün statüsünü değiştirme çalışmalarına son verilerek siyonist işgalcilerin Kudüs'ü başkent ilan eden uluslararası zorbalığa son verilmelidir. siyonistler 2 milyon insanın yaşadığı Gazze'ye 2006 yılından bu yana karadan, havadan ve denizden abluka uygulamaktadır. siyonistlerin buraya yoğun hava saldırılarıyla zor durumda olan bölge halkının dururumu daha da korkutucu bir hal almaktadır." ifadelerini kullandı.

Hasan Kılıç Hak iş Konfedarasyonu Adıyaman il Başkanı

"Filistinli kardeşlerimize yardım edemesek bize yazıklar olsun"

Mavi Marmara Gazisi Abdullah Keskin "Bizler dünya Müslümanları olarak birlik beraberlik içerisinde hareket ederek siyonist işgalciler ömürcüklerin evi gibi zayıftır onlarda yok olup gidecektir. Araplar arasında 8 milyon nüfusa sahip olan siyonistler Gazze'deki Müslümanların etrafını 8 metre yükseklikteki duvarlarla çevirmiş. Rabbi o kardeşlerimize güç ve kuvvet versin. Onlar canları pahasına Gazze ve Mescid-ü Aksa'yı savundular. Bizler eğer cihat etmek istiyorsak, o kardeşlerimizin yanında yer almak istiyorsak Allah yolunda infak etmeliyiz. Biz bugün canlarımızı veremesek canlarımızı veremeyiz. Şehit Fahri ve diğer şehitler canlarını ve mallarını Allah yolunda verdiler. Bizler eğer bugün mallarımızı veremiyorsak, on kardeşelrimiz in yanında yer alamıyorsak bize yazıklar olsun." şeklinde konuştu.

Mavi Marmara Gazisi Abdullah Keskin

Keskin son olarak, "siyonistlerin yüzde 75'i sığınaklardan çıkamadılar, en son ateşkes yapmak zorunda kaldılar. Sınırlarda bekleyen yüz bin mücahit, sığınaklardaki Siyonistlere ait askerlerin çıkmasını bekliyorlardı. Kara hareketini beklettiklerini söyleyen Siyonistler direnişe karşı duramadılar. Onlar ne kadar hayatı seviyorlarsa Filistinli mücahitlerde şehadeti ondan daha çok seviyor ve arzuluyor. Her evde şehit var." dedi.

Program okunan duanın ardın sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55