,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Mavi Marmara Gazisi Yaşar: Mavi Marmara Allah'ın katında hak ettiği yeri görecek

Mavi Marmara Gazisi Yaşar: Mavi Marmara Allah'ın katında hak ettiği yeri görecek
Siyonist rejimin 31 Mayıs 2010 da Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisine düzenlediği saldırının 13’üncü yılında da unutulmayacağını söyleyen Mavi Marmara Gazisi Eyyüp Yaşar, Mavi Marmara'nın hak ettiği değeri gördüğünü söyledi.

 

Dünyanın birçok yerinden Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkanlara, siyonistler tarafından yapılan saldırının 13’üncü yıldönümünde İLKHA'ya konuşan Mavi Marmara Gazisi Eyyüp Yaşar, siyonist işgal rejiminin yaptığı zulümlerin asla unutulmayacağını belirtti.

"Mavi Marmara bütün Müslümanların takdirini kazandı"

Mavi Marmara gemisinin amacının tamamen insani olduğunu dile getiren Yaşar, "mavi Marmara'nın amacı tamamen insaniydi, çünkü o gemide gayrimüslim olanlar da vardı. İnsanların ve çocukların birçok şeyden mahrum oldukları ve ambargo uyguladıkları bir bölgeye yardım götürme amacıylaydı. İnsani yardım hedefi olduğu için birçok kesimden insan geldi. Ben Viranşehir'de gündemi takip eden bir esnaftım, orta doğuda yapılan zulümlere şahit oluyordum. Ayet-i Kerime’de 'çocuklar, kadınlar ve yaşlılar sizden yardım isterken size ne oluyor da onlara yardıma gitmiyorsunuz' bu ayet üzerine gitmek için uğraştım ve çok şükür nasip oldu." diye konuştu.

"Mavi Marmara Allah'ın izniyle Allah'ın katında hak ettiği yeri görüyordur"

Mavi Marmara Gazisi Eyyüp Yaşar

Müslüman ülkelerde Mavi Marmara'nın hak ettiği değeri gördüğünü ifade eden Yaşar, "Mavi Marmara Allah'ın izniyle Allah'ın katında hak ettiği yeri görüyordur. Gittiğimiz coğrafyada gerek Ortadoğu gerekse Filistin'de bütün mazlum bölgelerde mavi Marmara hak ettiği değeri görüyor. Yurt dışına çıktığımızda biz bunu görüyoruz. Bütün Müslümanların takdirini kazandı, biz Mavi Marmara yoluna devam diyoruz. Siyonistlerin elinde ceza evindeyken bizim devletimiz güçlü bir şekilde uçaklar, politikacılar, bakanlar ve vekillerle beraber Mavi Marmara aktivistlerini oradan aldı. Sonraki süreçte siyonistlerin verdiği ambargo kalkacak sözü tutulmadı, özür dilenecek denildi fakat biz o özrü duymadık ve tazminat konusunda da aynı sıkıntıları yaşadık. Daha sonraki süreçte de mavi Marmara olayının üzerinde durulmadı." dedi.

"Hedefimiz Mescid'i Aksa'da namaz kılmak"

Tekrar güçlü bir şekilde Filistin'e gitmeyi hedeflediklerini ifade eden Yaşar, "Mavi Marmara aktivistleri olarak, halk olarak bütün dünyada hala o heyecanımızı taşıyoruz ve mavi Marmara yoluna devam ediyoruz. 2010 yılında döndüğümüzde herkes hemen pasaportunu yeniledi ve ikinci sefer için daha geniş bir katılımla '50 gemiyle' tekrar gitmeye teşebbüs ettik, fakat kısmet olmadı. Her şeye rağmen biz yine de hazırız tekrar güçlü bir şekilde gidip orayı fethedip Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı hedefliyoruz. Allah'ın izniyle bu çokta uzak olmayacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55