,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Mavi Marmara Gazisi Ökenek: “Kudüs ümmetin ortak davasıdır”

Mavi Marmara Gazisi Ökenek: “Kudüs ümmetin ortak davasıdır”
Kudüs’ün sadece Filistinlilerin davası değil, tüm Müslümanların ortak davası olduğunu belirten Mavi Marmara Gazisi Cevdet Ökenek, Müslümanların canıyla ve malıyla Filistin davasına destek olması gerektiğini ifade etti.

Mavi Marmara Gazisi Cevdet Ökenek, Kudüs’ün özgür olabilmesi için Müslümanların çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, mücadele vermeden Kudüs’ün özgür olamayacağını ifade etti.

Bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus’ten (Covid-19) dolayı her sene Ramazan ayının son cuma günü kitlesel etkinliklerle idrak edilen “Dünya Kudüs Günü” programları iptal edildi.

İşgalci siyonist askerler tarafından Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda yaralanan Gazi Cevdet Ökenek, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için Müslümanların yapması gerekenlerle ilgili İLKHA’ya konuştu.

Müslümanların Kudüs davasını, her zaman zihinlerinde canlı tutması gerektiğini ifade eden Ökenek, Müslümanların hiçbir zaman Kudüs’ü sahipsiz bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Kudüs’ün sadece Filistinlilerin davası değil, tüm Müslümanların ortak davası olduğunu belirten Ökenek, Müslümanların canıyla ve malıyla Filistin davasına destek olması gerektiğini ifade etti.

Sözlerine, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine değinerek başlayan Ökenek, “Kur'an'ı Kerim'de bildirildiği gibi Kudüs, Allah'ın etrafını mübarek kıldığı bir beldedir. İsra ve Miraç olayının yaşandığı yerdir. Birçok peygamberin doğup büyüdüğü şehirdir.  En önemlisi de Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

“Bizim sessiz kalmamız, Kudüs'ün işgal edilmesine neden oldu”

Kudüs’ü işgal edebilmek için Yahudilerin yıllarca planlar yaptığını belirten Ökenek, “Kudüs Müslümanların olduğu kadar diğer dinlerin de kutsal mekânlarından biridir. Diğer dinler de Kudüs'e sahip çıkıyorlar. Demek ki onlar bizden daha çok Kudüs'e sahip çıkmışlar. Yahudiler, biliyorsunuz Filistin topraklarını işgal etmek için yıllarca hazırlık yapmışlardır. Bunun için para biriktirmişlerdir. Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkma girişimleri olmuş, bu amaçlarına da ulaşmışlar ve en sonunda Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkmışlardır. Maalesef bütün bunlar yaşanırken Müslümanlar uyuyorlardı, ümmet paramparça olmuştu ve dağılmıştı. Bu süreç Yahudiler için kolay bir süreç oldu. Bizim sessiz kalmamız, Kudüs'e sahip çıkmamamız, Kudüs'ün işgal edilmesine neden oldu.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs ümmetin ortak davasıdır”

Kudüs’e sahip çıkmanın tüm Müslümanların görevi olduğunu belirten Ökenek, “Kudüs, sadece Filistinlilerin davası değildir. Bunu bu şekilde bilmemiz ve kabul etmemiz gerekir. Kudüs ümmetin ortak davasıdır. Kudüs için ümmetin birlikte hareket etmesi gerekir. Yahudilere karşı gerekirse boykot, fiili mücadele ve gerekirse de savaştan kaçınılmamalıdır. Canımız ve malımızla Kudüs için mücadele etmeliyiz. Kudüs’e ümmet olarak sahip çıkmalıyız. Biz şu an da Kudüs'ü sadece Filistinlilerin boynuna bırakmışız. Filistinliler zaten yerlerinden ve yurtlarından sürgün edilmişler, kalan kısmı da tecrit altındadır. Filistinli kardeşlerimizin elleri kolları bağlıdır yine de imkânları ölçüsünde mücadelelerini sürdürüyorlar.  Bu mücadeleyi de bizim adımıza yapıyorlar. Bizler de maalesef burada uyuyoruz.  Bizim ümmet olarak gerçekten ayak kalkmamız ve kendimize gelmemiz lazım. Kudüs'ün Müslümanların olduğunu yeniden hatırlamamız lazım.” diye konuştu.

“Ümmetin silkelenerek ayağı kalkması lazım”

Müslümanların ümmet bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Ökenek, “Bugün dünya üzerinde nerede bir kan akıyorsa, zulüm varsa ve gözyaşı akıyorsa orada Müslümanlar yaşıyor ve bu zulümler Müslümanlara uygulanıyor. Problem ümmete dayanıyor. Ümmetin dağılması ve parçalanması bunların yaşanmasına neden oldu. Müslümanlar olarak maalesef bir araya gelemiyoruz. Allah Kur’an’ı Kerim’de buyuruyor ki ‘Allah’ın ipine birlikte sarılınız’ diyor.  Bizler de Allah’ın ipine sarılmadığımız için bölünüp, parçalandık. Ümmetin silkelenerek ayağı kalkması lazım. Müslümanlar ümmet olmayınca ‘zillet’ ortaya çıkıyor. Biz de o zilletin içerisinde yaşamak zorunda kalıyoruz." dedi.

“Biz bedel ödemediğimiz için kardeş olamıyoruz”

Allah’u Teala’nın ve Peygamber Efendimizin istediği şekilde “kardeş” olmamız gerektiğini vurgulayan Ökenek, “Allah-u Teâlâ Kur’an’ı Kerim'de ‘Ancak müminler kardeştir.’ ayetiyle bizleri kardeş kılmıştır. Kardeşlik bedel ister. Canıyla, malıyla en azından duasıyla, kardeşinin acısını hissetmekle bedel isteyen bir şeydir kardeşlik. Biz bedel ödemediğimiz için kardeş olamıyoruz. Allah Resulü bir hadislerinde ‘Müslümanlar bir bedenin azaları gibidir.' buyuruyor.  Kardeşimizin acısını hissetmedikten sonra kardeşlik bir şey ifade etmez. Bizler, Allah ve Peygamberin istedikleri gibi kardeş olursak gerçekten kardeş olup, kardeşliğimizi de yaşarız.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs davasını zihnimizde canlı tutmalıyız”

Kudüs’ün özgür olabilmesi için Müslümanların çaba sarf etmesi gerektiğine değinen Ökenek, “Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yapacağımız bazı etkinlikler Coronavirus’ ten dolayı akamete uğradı. Allah Teâlâ bu hastalığı İnşallah ümmetin üzerinden bir an önce kaldırsın diye dua edelim. Dünya Kudüs Günü, meydanlara inemesek de Kudüs davasını zihnimizde canlı tutmalıyız. Oradaki kardeşlerimize maddi ve manevi destek olmalıyız. Kudüs’ü sahipsiz bırakmamalıyız. Ancak o zaman Kudüs özgürlüğüne kavuşur. Yoksa uzaktan bakmak ve Kudüs bizimdir demekle Kudüs bizim olmuyor. Kudüs’ün özgürlüğü için çaba sarf etmeliyiz, emek ve para harcamalıyız. Elimizden gelen her şeyi yapalım ki Kudüs bizim olsun.” şeklinde konuştu.

“Mavi Marmara gemisi halen yürüyor”

Mavi Marmara gemisinin amacına ulaştığını ifade eden Ökenek, “Mavi Marmara 2010 yılında yaşanan bir diriliştir. Mavi Marmara, Akdeniz üzerinden israile yürümedir. Bizim için bir cihattır. Mavi Marmara amacına ulaşmıştır. Daha sonra israil Mavi Marmara’ya karşı çok farklı stratejiler geliştirdi, çok farklı savaşlar açtı. Buna rağmen Müslümanlar, Mavi Marmara’nın halen yürüdüğüne inanıyor biz de öyle inanıyoruz. Mavi Marmara hedefine ulaşmıştır, ulaşacaktır da inşallah.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55