,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Marmara Afet Koordinasyon Merkezi açıldı

Marmara Afet Koordinasyon Merkezi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın acil durumlarda meydana gelebilecek afetlere hızlı müdahale edebilmek amacıyla Bursa’da inşa ettiği Marmara Afet Koordinasyon Merkezi açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Bursa’da Afet Koordinasyon Merkezi açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın acil durumlarda meydana gelebilecek afetlere hızlı müdahale edebilmek amacıyla Bursa’da inşa ettiği Marmara Afet Koordinasyon Merkezi, Marmara Depremi’nin yıl dönümünde açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile merkez Osmangazi ilçesinde inşa edilen Marmara Afet Koordinasyon Merkezi, Marmara Depremi’nin yıldönümünde hizmete girdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış törenine Yalova Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, milletvekilleri ve AFAD ile UMKE ekipleri katıldı.

“1999 depreminde devlet ve STK’lar sınıfta kaldı”

Programın açılış konuşmasını yapan İHH İnsani Yardım Derneği Bursa Şube Başkanı Hasan Hüseyin Kaptan, 1999 yılında yaşanan depremde devlet ve STK’ların sınıfta kaldığını söyledi.

Olası bir depremde tekrardan kötü bir tablo ile karşılaşmamak amacıyla merkezi inşa ettiklerini belirten Kaptan, 2011 yılında meydana gelen Van depremi sonrasında Afet Koordinasyon merkezinin hayata geçmesi gerektiğine kanaat getirdiklerini aktardı.

Programa katılarak kısa bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Afet Koordinasyon Merkezinin açılması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Marmara Depremi sonrasında Pakistan’da da bir deprem meydana gelmişti. Bizler de bölgeye giderek ülkeyi havadan tarama imkânı bulmuştuk. Marmara depremi sonrasında edindiğimiz tecrübe ile Pakistan depreminde birçok çalışmaya öncülük etmiştik. Aradan yıllar geçti ve bugünlere geldik. Şimdi bugün burada da eğitimler yapılacak ve dünyanın her yanında meydana gelen gönüllülerimiz, afetlere hızlı bir şekilde müdahale etme imkânı bulacaklar. Bundan dolayı mutluyuz. İnşallah hayırlara vesile olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından İHH "Köpekli Arama Birimi" alanda bir gösteri düzenledi. 2016 yılında faaliyetlerine başlayan birimde eğitimleri devam eden ‘enkazda canlı arama köpeği’ Labrador cinsi Marsi ve iz takip köpeği Duman, izleyicilerine hünerlerini sergiledi.

7 bin 200 metrekarelik alan

4,2 dönüm arazi üzerinde inşa edilerek 7 bin 200 metrekarelik kullanım alanına sahip olan Marmara Afet Koordinasyon Merkezi, gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemelerin, acil yardım ve arama kurtarma ekipmanları gibi lojistik hizmetlerin, acil yardım ve arama kurtarma eğitimlerinin verebileceği donanıma sahip. Merkezde, verilmesi planlanan eğitimler için 3 ayrı derslik de bulunuyor. Binada ayrıca 60 kişilik misafirhane ve 2 adet de konferans salonu bulunuyor. 

35 TIR’lık malzeme kapasiteli depo, 200 kişilik sığınak, 2 bin kişilik yemek hazırlama kapasiteli mutfağa sahip olan merkez, olası bir afet durumundaki kesintilere karşı 33 ton temiz kullanım suyu ve 150 ton yangın söndürme suyu kapasiteli su deposu bulunuyor. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55