,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Mardinliler: "Emperyalist ABD siyonistleşti"

Mardinliler: "Emperyalist ABD siyonistleşti"
ABD Başkanı Trump'ın, Golan Tepeleriyle ilgili verdiği kararı kınayan Mardinliler, Emperyalist ABD'nin siyonistleştiğine dikkat çekerek, İslam ülkelerinin ümmet bilinciyle bir araya gelip, fitnenin önünü almaları gerektiğini söylediler.

Emperyalist ABD'nin siyonistleştiğine dikkat çeken Mardinliler, ümmet bilinciyle bir araya gelinerek fitnenin önünün alınması gerektiğine dikkat çektiler.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti ilan etmesinin ardından, işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinde siyonistlerin egemenliğini tanıyan bir karara imza attı. 

Trump'ın küstahça kararı, uluslararası kamuoyunda büyük tepki toplamaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Türkiye, İngiltere, Rusya, Kanada, Arap Birliği ve diğer birçok ülke ve uluslararası kurum, ABD yönetiminin tek taraflı kararını tanımadığını açıkladı.

Karara bir tepki de Mardinli vatandaşlardan geldi. Sözde kararı kınadıklarını belirten vatandaşlar, emperyalist ABD'nin siyonistleştiğine dikkat çektiler.

"Amerika'ya boşuna 'büyük şeytan' denilmiyor"

Ortadoğu'da fitne çıkaran ülke olarak büyük şeytan Amerikan'ın akla geldiğini ve böyle bilindiğini dile getiren Şeyhmus Demir, "Boşuna Amerika'ya 'büyük şeytan' denilmiyor. Golan Tepeleri hiçbir zaman israilin olmamış ve olamaz. Türkiye başta olmak üzere güçlü İslam ülkeleri İran, Suudi Arabistan ve Mısır gibi devletlerin el ele vermeleri kaçınılmazdır. Bunlar olmazsa her birkaç ayda illaki bir yerlerden patlak verilir ve ortalığı fitneyle doldururlar. Çünkü ne şeytan Amerika'nın ne de siyonist israilin ne dini, ne imanı, nede vicdanları var. Verilen kararı tanımıyor ve lanetliyoruz. Müslümanlar olarak hiçbir zaman ne Golan Tepeleri ne Kudüs bunlara teslim edilmeyecektir. Allah-u Teâlâ (Celle Celaluhu) Kur'an-ı Kerim'de, 'Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse o onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez.' diye buyuruyor. Onlar her zaman Müslümanlara karşı birbirlerine sahip çıkıp fitne çıkarıyorlar. Hem bir Müslüman olarak hem de Müslüman bir ülke olarak bunu kabul etmeyiz. Türkiye'nin tavrı zaten ortada ve İslam ülkelerinin tavrını da görüyorsunuz. İnşallah bunların yaptığı İslam ümmetinin ve Müslümanların birliğine vesile olur." dedi.

"Karar sözde kalacak ve asla yerine gelmeyecek"

Söz konusu kararın siyonist işgalcilerin tavsiyesi üzerine alındığına dikkat çeken Faruk Özer, "Bunu nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Bu alınan karar sadece söz de kalacak, asla yerine gelmeyecek. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

"Bu işte Müslüman ülkelerin parmağı olmasaydı bunu yapamazdı"

Vatandaşlardan Yunus Çin, "Bunu herkes bilsin ki, bu alınan karar Amerika'nın kendi başına aldığı bir karar değildir. Bu karar, Suudi Arabistan ve Mısır'ın onayıyla alınan bir karardır. Müslümanların dağınıklığından faydalanıyorlar. Biz, birbirimize kucak açmadığımız ve elimizi birbirimize uzatmadığımız zaman bunlar hep başımıza gelecek. Suriye'ye, Irak'a, Türkiye'ye bakın. Amerika her yere girmiş. Sadece Golan Tepeleri değil, bütün Ortadoğu Amerika'nın eline girmiş. Tabi buda biz Müslümanlardan kaynaklanıyor. Bu iş, sadece tepkiyle olmuyor. Bütün Müslümanların birlik olma zamanı gelmiştir. Bütün Arap ülkelerine Amerika'dan silah alıp onunla iş birliği yapıyorlar. Amerikan sadece kendi gücüyle Golan Tepeleri kararını imzalayamaz. Bu işte, Müslüman ülkelerin parmağı olmasaydı bunu yapamazdı." şeklinde konuştu.

"Müslümanların birbirlerine sahip çıkması lazım"

Çin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müslümanlar olarak bir olmadığımız müddetçe başımıza bu tür şeyler hep gelir. Bu sadece Golan Tepeleri ya da Kudüs ile sınırlı değil, bu Emperyalist ve faşist ülkeler yüzyıllardır bunu yapıyor. Bu, onların görevidir. Suriye'nin, Irak'ın ve diğer İslam ülkelerinin haline bakın. Her şey göz önünde. Müslümanlar ülkelerden biri Rusya'yı, biri Amerika'yı, biri Fransa'yı tutmuş. Bunların hepsi Müslümanların düşmanıdır. Emperyalist ve faşist ülkelerin hiçbirinin diğerinden farkı yok, hepsi birbirinden daha berbattır. Müslümanların sadece Filistin davası ya da Golan tepeleri için değil, tüm Müslümanların birbirlerine sahip çıkması lazım. Tüm faşist ve emperyalist devletleri kınıyor ve lanetliyorum."

"Müslüman ülkeler yekvücut olsalardı bu karar alınmazdı"

Ferhan Bengü ise o toprakların işgalcilerin olmadığını, Müslümanlara ait olduğunu vurguladı.

Bengü, şunları kaydetti:

"Bakıyoruz ki kâfirler bugün Müslümanlara karşı birlik olmuş ve birbirlerini destekliyorlar, ama biz Müslümanlar olarak tam tepki veremiyoruz. Sadece Recep Tayyip Erdoğan Müslümanların haklarını müdafaa ediyor. Verilen karara en üst düzeyde tepki verilmesi gerekir. Orada bulunan toprak Suriye'ye ait... Müslümanlar o kadar çok nüfusa sahip olmasına rağmen nasıl oluyor? Biri Amerika'dan kalkıp Müslümanların toprağını Yahudilere verecek. Tabi bu da Müslümanların dağınıklığının sebebidir. Eğer Müslüman ülkeler yekvücut olsalardı bu karar alınmazdı. Bu kararı kabul etmiyor ve lanetliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55