,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Mardinli Sultan Kösen'in isyanı!

Mardinli Sultan Kösen'in isyanı!
Dünyanın en uzun insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan ve yabancı ülkelerde yöneticiler tarafından karşılanan 2,51'lik Mardinli Sultan Kösen, Türkiye'de hak ettiği değeri göremediğini söyledi.

Gittiği ülkelerde yöneticiler tarafından karşılanan dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen, Türkiye'de hak ettiği değeri göremediğini söyledi.

Dünyanın en uzun insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan 2,51'lik Mardinli Sultan Kösen, özel bir şirketin davetlisi olarak Güney Büyük Okyanus'taki Polinezya'da bulunan adalar ülkesi Samoa'ya gitti.

Bir dizi etkinlikler kapsamında Samoa'ya giden Kösen, ülkenin Başbakanı Tuilaepa Sailele Malielegaoi tarafından karşılanarak ağırlandı.

Etkinliklerin sona ermesiyle Türkiye'ye dönen Kösen, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kösen, gösterdikleri misafirperverlik dolayısıyla Malielegaoi ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Dünyanın diğer ucunda Türkiye'yi ve Mardin’i tanıtmanın gururunu yaşadığını belirten Kösen, "Samoa'da devlet başkanı, cumhurbaşkanı ve diğer yetkililer tarafından karşılanıp sarayda misafir edilmem gerçekten çok güzeldi. Ben ülkemi büyük bir heyecan ve şevkle tanıtmaya çalışıyorum.  Çok ülkeye gittim. Gittiğim her yerde büyük bir ilgiyle karşılanıyorum. Beni havaalanından alıyorlar, geziyoruz. Halk arasına karışıyoruz. Büyük bir heyecanla insanlar bizi bekliyorlar." dedi.

"Çiftçe vatandaşlık teklifini reddettim"

Dünyanın farklı ülkelerindeki ilgiyi Türkiye'de göremediğini dile getiren Kösen, şunları söyledi: "Samoa Başbakanı Tuilaepa Sailele Malielegaoi tarafından bana çiftçe vatandaşlık teklifi yapıldı ama ben kabul etmedim. Dünyayı gezdim ama en güzel ülke Türkiye'dir ancak tüm çabalarıma rağmen Türkiye'de hak ettiğim değeri görmüyorum. Bunun için de kimseye sitem etmiyorum. Sadece bana vakit ayırmalarını istiyorum."

İnsanların mutlaka Mardin'i görmesi gerektiğine değinerek, herkesi yaşadığı şehre davet eden Kösen, aynı zamanda dünyanın en büyük el ve ayaklarına sahip kişisi olduğunu ifade etti.

Şu ana kadar kendisiyle 100 milyona yakın fotoğraf çekildiğini sözlerine ekleyen Kösen, "Yukarı Mardin'de kendi adıma bir müze yapılmasını istiyorum. Şu ana kadar benimle 100 milyona yakın fotoğraf çekildi. Farklı sloganlar kullanılarak fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Ayrıca 61 numara ayakkabı giyiyorum. Ayakkabı başta olmak üzere giyeceklerim özel olarak üretiliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55