,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Mardin'e yeni bir kütüphane kazandırılıyor

Mardin'e yeni bir kütüphane kazandırılıyor
Mardin Gençlik Merkezinin düzenlediği Kültür Söyleşisi'ne konuşan Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birini Mardin'e kazandırmak üzere olduklarını söyledi.

Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü, Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birini Mardin'e kazandırmak üzere olduklarını söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinin düzenlediği Kültür Söyleşisi'ne konuşmacı olarak Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın katıldı.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın, Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birini Mardin'e kazandırmak üzere olduklarını söyledi

Kültürlerin tanınması ve korunmasında okumanın önemine değinen Aydın, "Ülkemiz, bölgemiz ve Mardin'imiz köklü bir tarihe ve kültüre sahiptir. Buna sahip çıkmak ve tanıtımını yapmak için öncelikle onu iyi bilmek ve iyi okumak gerekir. Okumak rabbimizin yüce kitabında bizlere bildirdiği ilk emirdir. Bizler de il müdürlüğü olarak Mardin'in tanıtımı ve kültürünün bilinirliğinin arttırılması çalışmalarını yaparken gençlere okuma zeminlerini hazırlıyoruz. İlimizin farklı ilçelerinde kütüphane çalışmalarına başlandı ve en önemlisi de Türkiye'nin sayılı kütüphanelerinden birini ilimize kazandırmak üzereyiz. Bu kütüphane sadece bir kütüphane değil, çok amaçlı bir kültür merkezi olarak hizmet verecektir." dedi.

Konuşmasının sonunda Mardin kültürü ile ilgili birkaç noktayı anlatan Aydın, bütün gençleri buranın kültür ve tanıtımına katkı yapmaya davet ettiğini dile getirdi.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın'a teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: "Yeşilay olarak bizler bu tür gençlik buluşmalarını gençlerin ufkunu genişletmek ve hayata bakışlarına katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmaların bizler açısından bir diğer önemi de madde ve teknoloji bağımlılığı mücadelesinde bir önleyici faaliyet olması. Gençlerin katılacağı her türlü konferans, söyleşi ve gençlik buluşması türündeki okumalar onların topluma faydalı bir birey olmalarını sağlarken, bağımlılıklardan uzak tutacağı da bir gerçektir. Bu anlamda sayın müdürümüze ve gönüllülerimize katılımları için teşekkür ediyorum."

Konferansın sonunda müzik eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55