,
  • BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Mardin’e hızlı tren müjdesi

Mardin’e hızlı tren müjdesi
Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesine Mardin’in de dâhil edileceği bildirildi.

Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile yaptığı görüşmelerde; Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattının Mardin’e uzatılması konusunda yaptığı görüşmelerin olumlu karşılandığını, söz konusu projeye Mardin’in de dâhil edileceğine dair söz aldığının müjdesini verdi.

Milletvekili Çankırı, Malatya-Elazığ-Diyarbakır Hızlı tren hattının Karadeniz’i Ortadoğu’ya bağlaması ve Türkiye’nin kuzey-güney entegrasyonunu sağlaması açısından planlanan çok önemli bir proje olduğunun altını çizdi.

Çankırı, kuzey-güney aksında önemli bir koridor görevini gören söz konusu demiryolu projesinin Mardin’e ulaştırılmasıyla birlikte kadim şehir Mardin’in tıpkı geçmişinde olduğu gibi, geleceğe de hızlı raylı sistemle ulaşımda da önemli bir kesişme noktası olacağının söyledi.

Yapımına devam edilen projeye Mardin’in de dâhil edilmesi ve çalışmaların hızlandırılması için Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın nezdinde yaptıkları taleplerin uygun görüldüğünün müjdesini veren Çankırı, projenin Mardin’e ulaşmasıyla birlikte bölge ekonomisi açısından önem arz eden turizm sektörü potansiyeli ile gıda üretimi ve ihracatı rakamlarıyla dikkat çeken kadim şehir Mardin’in ekonomik canlılığına yeni bir hareketlilik katacağını anlattı.

“Tren hattının Mardin lojistik merkezine entegresini istedik”

Yaptığı görüşmelerde ayrıca yapımına 2013 yılında başlanan Mardin Lojistik Merkezi projesini de görüştüklerini kaydeden Çankırı, “Mardin, 133 Kilometrelik sınır uzunluğuyla stratejik öneme haiz bir şehir. Mardin, tarih ve inanç turizmi açısından da sahildeki turizm beldelerini kıskandıracak kadar önemli bir turizm potansiyeline sahip. Mardin Ovası bereketli topraklarıyla gıda üretimi, işlemesi ve ihracatıyla da sanayileşme alanında önü açık, iştah kabartan bir şehir. Her yönüyle zengin olan bu kadim şehrin Malatya-Elazığ-Diyarbakır Hızlı tren Projesi hattına dâhil edilmesini istedik. Bu talebimiz 90 kilometrelik bir eklemeyle uygun göründü ve bunun için de söz aldık. Bir diğer taraftan yine etüt çalışmalarına devam edilen Şanlıurfa Mardin, Nusaybin-Habur hızlı tren projesinin hızlandırılarak, 2013 yılında programa alınarak çalışmalarına devam edilen Mardin Lojistik Merkezi ile entegre hale getirilmesini talep ettik. Yolcu ve yük taşımacılığında önemli bir kesişme noktası olan Mardin’in kara ve havayollarında toplanan yoğunluğunun önemli bir kısmının demiryoluna aktarılması birçok açıdan ama özellikle de yolcu ulaşımı ve sirkülasyonunda önemli bir rahatlama sağlayacaktır.” dedi.

Üzerinde yoğunlaştığı ve her fırsatta yetkililere hatırlatarak takibini sürdürdüğü projelerin Mardin’e ulaştırılması konusunda Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın büyük katkısının yanında; TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ile TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt’un da katkılarının büyük olduğunu kaydeden Ceyda Bölünmez Çankırı, projelerin tamamlanmasıyla Mardin’in önemli bir lojistik merkez üssü haline geleceğini, ulusal ve uluslararası ulaşım ağında ise vazgeçilmez bir ulaşım güzergâhı olmuş olacağını kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55