,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2485.456
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.8527
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

​Mardin'de "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" başladı

​Mardin'de "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" başladı
BİK Mardin Şube Müdürlüğü, DİKA ile Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün iş birliğiyle yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik Mardin'de "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" başlattı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şubesinin DİKA ve İŞKUR iş birliğinde düzenlediği Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı'nın eğitimleri başladı.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürlüğü, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün iş birliğiyle yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik Mardin'de "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" başlattı.

Medya sektöründe çalışmak isteyenlerin haber yazım teknikleri, etkili iletişim kurma, fotoğraf ve kamera kullanım teknikleri gibi çeşitli konularda katılımcıların bilgi ve becerilerini artırmayı hedefleyen program kapsamında 25 katılımcı 90 saat boyunca eğitim alacak.

Basın sektöründe yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimler vermeyi amaçlayan "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı" 4 hafta sürecek.

Program kapsamında katılımcılar medya tarihi, istihbarat haberciliği, kültür sanat haberciliği, televizyon haberciliği, politika haberciliği, röportaj teknikleri, ajans haberciliği, haber fotoğrafçılığı, basın hukuku, görsel habercilik, spor muhabirliği, televizyon spikerliği, dijital habercilik, medya ve etik, haber toplama ve yazma konularında da eğitim alacaklar.

Eğitim sonunda adaylara katılım sertifikası verilecek. Eğitimlerini tamamlayanlara İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, Mardin'de yayınlanan gazetelerde staj ve işbaşı yapma imkânı da sağlanacak.

İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem'in medya tarihi ve ajans haberciliği dersiyle başlayan eğitim, uzman akademisyen ve gazetecilerin sunumlarıyla devam edecek. Artuklu Kaymakamlığı binasındaki konferans salonunda başlayan eğitimler, 25 Ocak'a kadar devam edecek.

Mardin Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbegi, yaptığı açıklamada, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Adnan Ertem ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca'nın himayesinde 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı'nın ilkini Diyarbakır'da, ikincisini de Mardin'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'da eğitim alan 25 kursiyerden 24'ünün çeşitli basın kuruluşlarında çalışmaya başladığını aktaran Günbegi, olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Günbegi, "Mardin'de ayın 26'sında mülakatlarımız oldu, 40 kişiden 25'i bu mülakatı geçerek eğitim almaya hak kazandı. Şu anda bu kursiyerlerimizin eğitimlerine başlandı. Artuklu Kaymakamlığı binasının konferans salonunda hafta içi 09.00 ile 17.00 saatlerinde yapılacak. Programımız, İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem Bey'in eğitimleriyle başladı. Eğitimlerimiz alanında uzman, akademisyenlerin katılımıyla devam edecek. Kursiyerlerimiz, 30 Ocak'ta yapılacak yazılı sınavdan sonra işletmelerde iş başı yapacaklar. Gazete, ajans veya TV'lerde İŞKUR'un işbaşı programı çerçevesinde istihdam etmeyi hedeflediğimiz bu kursiyerlerimiz asgari ücretle çalışacaklardır." dedi.

İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem ise bu gibi kursları ve eğitimleri önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Basın İlan Kurumunun başlatmış olduğu Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı gerçekten güzel, anlamlı ve takdir edicidir. Toplumumuzun nitelikli, kaliteli, ne yaptığını iyi bilen, kaleminin neye ve nereye hizmet ettiğini iyi bilen gazetecilere, bilinçli gazetecilere ihtiyacı vardı. Bu tür kurslar buna bir destek anlamındadır.  Elbette bunlar tek başına yeterli değil ama bir başlangıç ve destek olarak anlamlıdır. Bu yüzden desteklemek lazımdır. Buraya gelen kursiyerlerin iş sahibi olma açısından da önemli bir adım, çünkü bu tür programlara İŞKUR'un ciddi bir desteği var. Sadece teorik ile değil pratikte, iş başında tecrübe kazanılır. Bu kurslar; gazeteci adayları için bir fikir altyapısının oluşması, meslek hakkında bilgi edinmeleri, mesleğin geçmişini ve püf noktalarının öğrenmeleri açısından önemlidir. Bu eğitimlerde gazeteci adayları bir karar verme seviyesine gelir ve daha istikrarlı, daha ciddi bir şekilde adımını atar. Kararsız bir şekilde mesleğe adım atıldığı zaman istikrarlı bir şekilde ilerleyebileceğini düşünemeyiz. Karar vermek açısından önemli olduğu için bizler bu kursları ve eğitimleri önemsiyoruz. Eğitimleri düzenleyen Basın İlan Kurumu başta olmak üzere projenin diğer paydaşlarına teşekkür ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55