,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Mardin'de selde kaybolan Fatma'nın yakınlarının umut dolu bekleyişi sürüyor

Mardin'de selde kaybolan Fatma'nın yakınlarının umut dolu bekleyişi sürüyor
Kızıltepe'de sele kapılan ve 3 gündür kendisinden haber alınamayan Fatma Sezer'i arama, kurtarma çalışmaları devam ederken yakınları bir an önce bulunmasını arzu ediyor.

Kızıltepe ilçesi kırsal Çatalca Mahallesi'nde 16 Mart günü saat 13.00 sıralarında Fatma Sezer, köprüden geçerken dengesini kaybedip, yağış nedeniyle debisi yükselen Cırcıp Deresi'ne düşmüştü. AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu meydana gelen taşkında sele kapılan 11 yaşındaki Fatma Sezer'in yakınları, Fatma'nın bir an önce bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Fatma Sezer'in yengesi olan Nura Sezer, Fatma'nın kaybolma anlarını aktararak Fatma'nın bulunması için tüm yetkililere seslendi.

"3 gündür kendisinden haber alamıyoruz"

 

Yenge Sezer, "Sel taşkınının olduğu gün Fatma, arkadaşlarıyla beraber dere kenarına gitmişlerdi. Ayakları çamur olduğundan ayaklarını yıkamak için dere yatağına inerken ayağı kayıp düşmüş. Biz de o zaman Ceylanpınar'a doktora gitmiştik. Bize telefon edip Fatma'nın derede kaybolduğunu söylediler. 3'üncü günü oldu hala kimse onu bulamadı. Fatma'nın bulunması için tüm yetkililerden yardım talep ediyoruz. Köyümüzdeki dere yatağı ta Suriye'ye kadar gittiğinden arama kurtarma ekibi de Suriye sınırına kadar gittiler fakat bir şey bulamadılar. Ayrıca Suriye sınırlarından öte arama kurtarma ekibine izin verilmiyor. Belki oralara kadar sürüklenmiş olabilir ama sınırdan ötesine izin vermiyorlar. Kaç gündür perişan olduk. İnşallah sağ salim bulunur." şeklinde konuştu.

Fatma'nın bir diğer yakını olan Amcası Rıdvan Sezer, Fatma'nın arama kurtarmadaki personel sayısının biraz daha arttırılması için çağrıda bulundu.

"Arma kurtarmada en az 50 kişinin olması lazım"

 

11 yaşındaki Fatma Sezer'in derede kaybolma anlarını ve arama çalışmaları hakkında bilgi veren amca Sezer, "Kızımız Fatma ama çocuklarıyla beraber dere kenarında çiçek toplamaya gitmişlerdi. Yanındaki amcasının kızı çamurdan ayağı kayıyor Fatma da ona yardım etmek için yanında gittiğinde onun da ayağı kayıyor. Fatma'nın yanındaki kız kendini bir yerlere tutunarak çıkmayı başardı ama maalesef Fatma dereye düşüp kayboldu. 3 gündür aranıyor fakat bir şey bulunmadı daha. Arama çalışmaları yapılıyor ama yeteri kadar değil. Bugün ara kurtarmada 3'üncügünü ama sadece toplam 10 kişi arama kurtarmada. En az 50 kişi bakması lazım. Kızın düştüğü yer çok derindi. Derenin etrafı korunaksız bir şekildedir. Yetkililerden gerek bariyer gerek diğer önlemlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini aktardı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55