,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Mardin’de Kurban Bayramı heyecanı

Mardin’de Kurban Bayramı heyecanı
Kurban Bayramı'nın heyecanıyla güne başlayan Mardinliler, teşrik tekbirleri ile camilere akın etti.

​Mardin merkez ve ilçelerinde teşrik tekbirleri ile birlikte camilere akın eden halk, namaz sonrası camide bayramlaşarak Kurban Bayramını büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladı.

Kurban Bayramı'nın heyecanıyla güne başlayan Mardinliler, teşrik tekbirleri ile camilere akın etti. Mardin Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Kızıltepe Yeni Camii, TOKİ Camii, Nusaybin Zeynel Abidin Camii gibi büyük camiler, sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taştı

Kılınan bayram namazı sonrası hutbe verildi. Kurbanın ve bayramın ehemmiyetini konu alan hutbede, küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekildi.

TOKİ camii İmamı Mehmet Taşçı, okuduğu hutbede sahabelerin bayramlarda yaşadığı sevinci kendilerinin de bugün yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti:

 "Kurban her şeyden önce bir ibadettir. İbadette hâsıl olan idras ve samimiyettir. Yüce Rabbimiz Kur’an- Kerim’de şöyle buyuruyor. ‘her ümmet için Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi gerekli kıldık. İşte sizin ilahınız bir İlah’tır. Şu halde yalnız ona teslimiyet gösterin.’ Kurban Bayramını idrak ederken ve kurbanlarımızı Rabbimize sunarken önceliğimiz onun rızasını yerine getirmektir. Peygamber efendimiz (Aleyhisselatuvesselam) kurbanını bizzat kendisi kesmiştir. Bu mübarek günleri sünneti seniyye ye yarışır bir şekilde idrak etmek için hassas davranalım. Bu nadide zamanın hakkını vermek için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirelim. Özellikle Arefe sabah namazıyla başladığımız ve bayramın 4’üncü ikindi namazıyla birlikte sona erecek olan teşrik tekbirlerini unutmayalım. Kurbanlarımızda komşunun akrabanın yoksulun yetimin muhtacın ve muhacirin hakkı olduğunu ve verdiğimiz kadar kazandığımızı paylaştığımız kadar zenginleştiğimizi hatırlayalım. Bayramların özü sıla-i rahim’dir. Anne babamız başta olmak üzere sevdiklerimizi sevindirelim."

"Çocuklarımızı sevindirip öpüp bayramlarını kutlayacağız"

İlk olarak bayram sabahında kurbanını keseceğini söyleyen Hacı Halil Uğur, "Kurbanı kesip bir kısmını kendimize diğer 2 kısmı akraba komşu ve fakirlere dağıtacağız. Çocuklarımızı sevindirip öpüp bayramlarını kutlayacağız. Bütün akrabalarımızı ziyaret edeceğiz. Bayram biz Müslümanlarındır kutlamak zorundayız." diye konuştu.

"Kurbanımızı bu yıl Afrika’ya gönderdik"           

Bu yıl kurbanını Afrika’ya gönderdiğini söyleyen Hacı İsmail Ekinci, "Oradaki kardeşlerimiz açtır. Devletlerin onlara bakması gerekir ama bakmıyorlar. Biz de bu sene kurbanımızı oraya göndermeyi uygun gördük. Bayram geleneğimizi bu bayramda da sürdüreceğiz. Akrabalar ve komşular olmak üzere bütün Müslümanları ziyaret edip bayramlarını kutlayacağız. Onların gönüllerini hoşnut edeceğiz. Ve bu mübarek Kurban Bayramı'nda birbirimize dua edeceğiz." dedi.

Şeyhmus Beken isimli çocuk, bayramda büyüklerin elini öperek arkadaşlarıyla gezeceklerini söyledi.

"Bayram dünya Müslümanların vahdet bayrağı altında toplanmasına vesile olsun"

Bayram ziyareti için Bursa’dan Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen Mustafa Kemal Taşpınar ise Bayramın Müslümanlar için birlik ve birleşme günü olduğunu vurgulayarak, "Bu bayramların inşallah bütün dünya Müslümanların vahdet bayrağı altında toplandığı günlere vesile olur. Bu bayramda önemli olan düşmanlıkları olan, kırgın ve küskün olanların barışması bayram için yapılacak en güzel şeydir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55