,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Mardin'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği dolu dolu geçti

Mardin'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği dolu dolu geçti
Kur'an Nesli Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerinin Midyat programı, kız ve erkek çocuklara namaz öğretimi, adap dersleri ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

 

Ağustos ayı sonu ve eylül ayı başlarında Kur'an Nesli Platformu tarafından; toplumda namazın önemine dikkat çekmek ve erken yaşta çocukları namaza alıştırmak amacıyla ülke genelinde birçok merkezde "Hayat Namazla Güzeldir" adıyla 15 günlük öğretim programları gerçekleştirildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyetlerini 2009 yılından beri sürdüren platform üyesi Midyat Azim-Der organizesinde 8 günlük bir öğretim programı gerçekleştirildi. Programda 09.00-12.00 saatleri arası 7-11 yaş aralığındaki erkek ve kız çocuklara yönelik ayrı ayrı teorik ve pratik olarak namaz kılınması, namazın rükünleri, cemaatle namaz ve adap dersleri verildi.

Kısa süre zarfında namaz ve adab-ı muaşeret ile ilgili önemli dersler verilen programda, çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler de yapıldı.

8 günlük öğretimin ardından Bağlar Camii'nde final programı düzenlendi. Camiye velileriyle gelen katılımcı çocuklar vakit namazını cemaatle kıldı.

Programda kısa bir vaaz veren Bağlar Camii İmam-Hatibi, namazın önemine dikkat çekerek çocukların erken yaşta namaza alıştırılmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Özellikle çocukların her vakit camiye gelmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Mardin'de

Ardından, katılımcı ve camiye gelen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Camideki final programının ardından İLKHA'ya konuşan eğitimci, veli ve katılımcı çocuklar, duygularını paylaşarak "Hayat Namazla Güzeldir" programı hakkında şunları aktardı:

 

Mardin'de

"Amacımız toplumda namazın önemine dikkat çekmek ve çocuklarımızı erken yaşta namaza alıştırılmalarını sağlamaktır"

Mardin'de

Kur'an Nesli Platformu Temsilcisi Eğitimci Selahattin Yeniay

Yeniay, "Kur'an Nesli Platformu bünyesinde ve Azim-Der iş birliğiyle 'Hayat Namazla Güzeldir' programını düzenledik. Bir haftalık bir programdı. 7- 11 yaşlar arasındaki çocuklarımıza bu süre zarfında uygulamalı olarak abdest aldırdık, namaz kıldırdık. Camilerde cemaatle namaz kılma, saf düzeni konusunda bilgilendirme yaptık. Ayrıca adap dersleri kapsamında konuşma, oturma, yatma gibi adap derslerini işledik çocuklarımızla. Özellikle uygulamaya ağırlık verdik. İnşallah bundan sonra veliler de bunu takip ederler. Çocuklarımızın 7 yaşından itibaren namaza alıştırılması lazım. Zaten bu etkinliğimizin amaçlarından bir tanesi toplumda namazın önemine dikkat çekmek ve çocuklarımızı erken yaşta namaza alıştırılmalarını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu tür etkinliklerin toplumda daha fazla yaygınlaştırılması gerekir"

Programa katılan velilerden Murat Evis ise, Kur'an Nesli Platformunun bu tür etkinliklerinin çok önemli ve değerli olduğunu, toplumda daha çok yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

Mardin'de

Murat Evis

Evis, "Hayat Namazla Güzeldir, programını çok güzel bir şekilde mahallemizde çocuklarımızla birlikte camide namazı eda ederek gerçekleştirdik. Bu tür etkinliklerin toplumda daha fazla yaygınlaştırılmasını umut ediyoruz. Toplumda ne yazık ki namaza gerekli ehemmiyetin verilmediğini görüyoruz. Bu tür etkinlikler gelecek neslimize namazın öneminin ve değerinin daha iyi anlaşılması için güzel bir çalışmadır. Dolayısıyla toplumda namazın daha fazla yaygınlaştırılması ve namazın gerçek değerinin öğretilmesi için bu tür etkinliklerinin çoğaltılması gerektiğini düşünüyoruz. Kur'an Nesli Platformu'nun ismini bu tür güzel etkinliklerle sık sık duyuyoruz. Platform yöneticilerinden Allah razı olsun. İslami şiarların toplumda yaygınlaşması için güzel etkinlikler yaptıklarını görüyoruz. Maddi ve manevi olarak bu platformun desteklenmesi gerekir. Benim çocuğum da bu programda bir hafta boyunca yer aldı. Gerçekten çocuğumun bu hafta süresince davranışlarında ve ibadetlerinde daha olumlu, daha hevesli ve daha zevkle yaptığını gördük ve aile olarak çok memnun kaldık." diye konuştu.

Programa katılan çocuklar ise, namaz kılmanın ve öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin her zaman olmasını istediklerini belirttiler.

"Her yıl bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz"

Etkinliğe katılan çocuklar ise duygularını şöyle paylaştı:

Mardin'de

Mustafa Erdem Erim

Mustafa Erdem Erim, "Bu etkinlikte abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendik. Sonra cami adabını öğrendik. Camide nasıl davranılması gerektiğini öğrendik. Program boyunca çokça namaz kıldık. Duha (kuşluk) namazını öğrendik. Bir sürü etkinlik yaptık. Her yıl bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz. Herkesin de katılmasını istiyoruz. Çünkü namazı öğrendik. Namazı öğrenmek çok güzel bir şeydir. Küçük çocuklar namazı ve duaları öğrendi. Namazda ne okuyacaklarını öğrendiler. Bu onlar için çok yararlı bir şey oldu. Dinlerini öğrendiler, Allah'ı tanıdılar ve sevdiler." diye konuştu.

Mardin'de

Ali Malik Yalçın

Ali Malik Yalçın, "Öncelikle çok güzeldi. Herkese tavsiye ederim. Abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendik. Adap kurallarını öğrendik. Çok güzel bir duygu, çok mutlu olduk." dedi  

Mardin'de

Şehmus Eymen Alan

Şehmus Eymen Alan, "Çok güzel şeyler öğrendik. Geldiğim için pişman değilim. Namaz kılmayı öğrendik. Camiye gitmeyi öğrendik. Herkese tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mardin'de

Sahra Kardaş

Muhammed Zerey, "Abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendik." derken Sahra Kardaş ise, "Biz bu namaz kursunu çok beğendik. Birlikte namaz kılmayı öğrendik. Camiye gelip namaz kıldık. Duaları öğrendik. Namazın önemini kavramak için bu tür etkinlikler güzeldir. Yani çok beğendim ben." dedi.

Mardin'de

Hicran Acar

Hicran Acar ise, "Bu tür etkinlikleri çok seviyorum. İyi ki hocalarımız bu tür etkinlikler başlattı. Namazda sure okumalarında artık zorlanmıyoruz. Hocalarımız namazı daha iyi kılmak için bize bir program verdi. Bu programı takip ederek artı ve eksilerimizi yazıyoruz. Hocalarımızı çok seviyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten emekleri çok var üzerimizde. Kesinlikle bu tür etkinliklerin devamlı olmasını istiyoruz. İnşallah olur." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55