,
  • BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Mardin'de hatimle teravih namazına her yaştan ilgi

Mardin'de hatimle teravih namazına her yaştan ilgi
Mardin Kızıltepe Hacı Mehmet Camii'nde Ramazan ayı boyunca Hafız Abdullah Kaya ile Mehmet Sağlam tarafından kıldırılan hatimle teravih namazına halkın ilgisi dikkat çekiyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde hatimle teravih namazı halkın yoğun katılımıyla kılınırken, vatandaşlar diğer camilerde de bu uygulamanın olmasını istiyorlar.

Mardin'in Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Hacı Mehmet Camii'nde Ramazan ayı boyunca Hafız Abdullah Kaya ile Mehmet Sağlam tarafından kıldırılan hatimle teravih namazına halkın ilgisi dikkat çekiyor. 

Hatim usulü teravih namazına ilişkin İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, özellikle yaşlı genç, çocuk ve yetişkinler olmak üzere her yaş kesiminden hatim usulü teravih namazına rağbet gösterilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

İlçede başka hafızlar olması durumunda diğer camilerde de hatimle teravih namazı kıldıracaklarını belirten Taşçı, "Kızıltepe ilçemizde hatimle namaz kılma usulü 3 yıldır devam ediyor. Şu ana kadar Allah'a şükür Ramazan'ın başlangıcı olmasına rağmen katılımın fazla olduğunu görüyoruz. Hatimle namaz hususunda halkın rağbetinin bir sebebi de Ramazan bitinceye kadar Kur'an-ı Kerim'in hatmini bitirme sevabına nail olma arzusu var. Bu arzudan dolayı burada hatimle namaz kılma icrası fevkalade cemaatin çokluğunu beraberinde getirmiştir. Bu bizi sevindirmektedir. Temennimiz ileride başka camilerde de aynı şekilde bu uygulamanın icra edilmesi. İnşallah ileride hafız hocalarımız olduğunda onların da başka camilerde hatimle namaz kıldırmalarını sağlamış olacağız. Burada yaşlılarımız, yetişkinler, gençlerimiz, çocuklarımız, bu her dört kesimden de katılım oldukça iyi, o bizi sevindirmektedir." dedi.

"Halkımızda duyarlılık var"

Ramazan'ın, hem günahlardan arınma hem de yardımlaşma ayı olduğuna vurgu yapan Taşçı, şunları söyledi: "Allah'a çok şükür, halkımızda duyarlılık var. İster alışveriş çeki ister gıda paketi ister nakdi yardım şeklinde yardımlar devam ediyor. Bir de halkımızın iftar sofralarına davet edilmesi hususu var. Şehrimizde özellikle belediyemizin burada günde bin kişiye iftar yemeğini ikram etmesi programı var. Oraya da epey katılımla devam ediyor. Biz bu ayda bu sevaba nail olmak için bu hizmetlerin devamını temenni ediyoruz. Halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel günlere kavuşmasını temenni ediyoruz."

"Çocuklarımızın gürültü çıkartmalarını anlayışla karşılamalıyız"

Yaşlıların camiye gelen çocuklar hususunda daha duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çeken Taşçı, "Özellikle çocukların camilerde yaşları icabı gürültü, ses çıkarma durumu olabiliyor. Daha önce de hatırlattık, şu an da hatırlamakta fayda mülahaza etmekteyim. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız geldiğinde arka taraflarda ses, gürültü veya gülme şeklinde bir durum olabilir. Anlayışla karşılamamız lazım. Bunlar istikbalimiz olduğu için bu hususta yaşlılarımızın biraz daha duyarlı ve hassas olmalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hatimle teravih namazına halkın her kesiminden rağbet gösterdiğine dikkat çeken cami imamı Hafız Abdullah Kaya, "Öncelikle Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu yıl Rabbim kısmet etti ve camimizde hatimle teravih namazını bir imam arkadaşımızla birlikte kıldırıyoruz. Şükürler olsun. Özellikle gençlerden olsun diğer kesimden olsun hatimle teravihe bayağı bir rağbet var. Bu rağbetin ilk günden Ramazan'ın son gününe kadar devam etmesini umut ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Hatimle teravih namazı çok güzel"

Cami cemaatinden Hacı Kemal Erdem ise "İmamımızdan çok memnunuz. Onun sayesinde hatimle teravih namazı kılıyoruz. Hatimle teravih namazı çok güzeldir. 15 dakika daha fazla sürüyor. Sevabı daha çoktur, onun için geliyoruz." dedi.

Herkesi hatimle teravih namazı kılmaya davet eden Hacı İbrahim Karadağ, "Çok memnunuz. Hatimle teravih namazı kılıyoruz ve hiç sıkılmıyoruz. Herkesin buraya gelip bizim gibi hatimle teravih namazı kılmasını istiyoruz. Biz de buna sevineceğiz. İmamımızdan çok memnunuz. Zaten bizim yorulduğumuz yok, en çok o yoruluyor. Allah hepimizin hayrını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Hatimle teravih namazı kılmak için camiye geldiğini dile getiren Hacı Mahmut Aslan ise "Hatimle teravih namazı çok muazzam bir şey. Çok güzel, herkese tavsiye ediyorum. Diğer camilere gittiğimizde erken dağılıyorduk. Kur'an dinlemek yani hatimle teravih namazı kılmak için özel olarak bu camiye geliyoruz, çok sevinçliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55