,
  • BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Mardin’de ‘Gazeteciler Günü’ etkinlikleri

Mardin’de ‘Gazeteciler Günü’ etkinlikleri
Mardin'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mardin’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çeşitli program, etkinlik ve ziyaretler gerçekleşti.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çeşitli ziyaretlerin de yapıldığı etkinliklerde, özel bir hastane gazetecilere ücretsiz Check-up hizmeti verirken, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman gazetecilerle bir araya geldi.

mardin-10-ocak-001.jpgGazetecilere ücretsiz Check-Up

Hastanenin Halkla İlişkiler Müdürü Sadettin Ersöz, tarafından karşılanan gazeteciler, kendilerine uygulanılacak Check-Up için hasta yönlendirme görevlilerinin refakatinde ilgili birimlere götürülerek ilgili tetkik ve muayeneye tabii tutuldu.

Halkla İlişkiler Müdürü Ersöz, gece gündüz demeden görevleri başında olan gazetecilerin sağlıklı bir bünyeye sahip olmaları için kurumsal olarak imkanları dâhilinde destek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gazetecilerin zor ve meşakkatli bir görev yaptığına işaret eden Ersöz, “Halkın haber alma hakkını zor şartlar altında yerine getiren basın mensupları kamuoyunu gelişmelerden haberdar etme adına önemli bir kamu görevini yerine getiriyorlar. Bu özel günlerinde Mardin’de görev yapan basın mensuplarımızın sağlıklı bir bedene sahip olmaları ve bunu sosyal yaşamlarına da pozitif anlamda yansıtabilmeleri açısından kurumsal olarak bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik.” diye konuştu.

mardin-10-ocak.jpgVali'den gazetecilere kahvaltılı kutlama

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında şehirde görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen buluşmada konuşan Yaman, gazeteciliğin zor bir meslek grubu olduğunu kaydetti.

Gazeteciliği mesai mefhumu olmadan stresli bir meslek olduğunu vurgulayan Yaman, “Gazetecilik zor bir meslek grubu. Mesai mefhumu olmadan hem stres hem zor şartlarda bir kamu görevi ifa ediyorlar. Yerel, ulusal ve uluslararası gazetecilik günümüzde artık çok önemlidir. Çünkü insanlar olan bitenden muhakkak haberdar olmak istiyor. Bu nedenle bu sektörde çalışan emek veren, gayret gösteren bir sürü arkadaşımız ve dostumuz çok kısa sürede bilgilendirilmek üzere haber yapıyorlar.” dedi.

mardin-10-ocak-002.jpgÇalışma şartlarının iyi olması dileğinden bulunan Yaman, şöyle devam etti: “İnşallah daha iyi şartlarda çalışırlar. Daha kolay şartlarda çalışırlar. Ama çalışan gazeteciler biliyor ki bu meslek kolay değil. Hem kamu hizmeti yapacaksınız hem tarafsız ve objektif olacaksınız. Hem de çok kısa sürede vatandaşa bilgi paylaşımında bulunacaksınız. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” (İLKHA)

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55