,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Mardin'de FETÖ davasında ilk karar çıktı

Mardin'de FETÖ davasında ilk karar çıktı
Mardin'de 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin açılan davada tutuklu yargılanan dönemin Midyat 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı Eski Yarbay Uğur Dilek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

​Mardin’de FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin davada tutuklu yargılanan dönemin Midyat 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı Yarbay Uğur Dilek, ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından darbe girişimine ilişkin açılan davada tutuklu yargılanan dönemin Midyat 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı Eski Yarbay Uğur Dilek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Uğur Dilek ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapıldıktan sonra Cumhuriyet savcısı mütalaayı okudu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında; Midyat 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığında yarbay rütbesiyle görev yapan sanık Uğur Dilek’in darbe gecesinde askerleri tam teçhizatlı bir şekilde hazır kıta beklettirdiği ve ilçe emniyet müdürlüğünü işgal edilmesiyle ilgili emir verdiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Sanık Uğur Dilek, darbe geçesinde saat: 23.30 sıralarında emrindeki askeri tam teçhizatlı olarak içtima alanında topladığı ve askerlere, ‘Bu gece darbe yapıldı. Tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Ben direk konuya giriyorum. En son olacakları şimdiden söylüyorum. Emir gelirse gerekirse çıkarız, emniyeti bile alabiliriz. Emir gelirse emniyete gideceğiz. Peşin söylüyorum, emrime şimdiden uymayacak olan varsa içeriye girsin. Orada ben emir verdiğimde sıkmayacak olan varsa şimdiden söylesin. Biz oraya gittiğimizde emrimle sıkmayacak olan olursa ben onun kafasına sıkacağım.”

Mütalaanın okunmasının ardından sanığın savunması alındı. Sanık Dilek, hakkında iddiaları reddederek, darbeyi TV’den öğrendiğini, ardından tedbir amaçlı askerleri içtima alanına çağırdığını ve ‘Emniyet müdürlüğünü alabiliriz’ şeklinde bir emir vermediğini ileri sürdü ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti ise verdiği kısa bir aranın ardından sanık Uğur Dilek’e “Anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55