,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Mardin'de eğitimlerini tamamlayan 50 Hafız icazetlerini aldı

Mardin'de eğitimlerini tamamlayan 50 Hafız icazetlerini aldı
Mardin'de öğrenimlerini tamamlamış olan 50 Hafız yapılan icazet programı ile icazetlerine kavuştu.

 

Mardin'in farklı ilçelerinden gelerek Artuklu ilçesine bağlı Kabala mahallesinin Hacı İsmail Kaya Kur'an Kursunda hafızlık dersi gören Kur'an talebelerine Hacı İsmail Kaya Camiinde yapılan programla icazetleri teslim edildi.

Mardin Artuklu Müftülüğüne bağlı yatılı Kur'an kursunda yıllarca eğitimlerini alan 50 hafızlık öğrencisi için icazet programı düzenlendi.

Hafızlar için Hacı İsmail Kaya Camiinde, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İsrafil Kışla, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, hafızların aileleri ve Kabala halkının katılımıyla icazet merasimi gerçekleştirildi.

Cuma namazının ardından başlayan programın selamlama konuşmasını Hafız Dr. Fatih Çollak yaptı. Konuşmadan sonra tören alanına giren hafızlara Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin konuşma gerçekleştirdi. Hafızların yaptığı Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Dr. Fatih Çollak kapanış duasını okudu ve hafızlara icazetleri takdim edildi.

Mardin'de eğitimlerini tamamlayan 50 Hafız icazetlerini aldı

"Kur'an-ı muhafaza eden melekler göklerde ki yıldızlarsa onların yeryüzündeki temsilcileri de Hafızlardır"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çollak, "Hafız, Kur'an-ı baştan sona ezberlemeye muvaffak olmuş, hafızasına nakşetmiş, Kur'an'ın korunması hususunda birinci derecede vazife almış kişidir. Öğrencilerdir, talebelerdir. Ben bunun ne anlama geldiğini şu hadiseyle irtibat kurmak üzere anlatmaya çalışayım. Vahyin meleği olan Cebrail aleyhisselam Kur'an'ın aslının olduğu melekler tarafından yazılıp Cebrail aleyhisselama teslim edilen Kur'an vahiyleri, Cebrail aleyhisselamın başkanlığında koruyucu meleklerle Allah resulüne kadar gelir. Malum ilk vahiy Alak suresinin ayetleriyle başlar. İşte gökte Kur'an'ı muhafaza etmek üzere vahiy meleğinin etrafındaki melekler nasıl ki O'nu korumak üzere görevlendirilmişlerse, onlar göklerde yıldızlarsa onların yeryüzündeki temsilcileri de Hafızlardır. Dolayısıyla ne mutlu baştan sona bu Ayeti Celileyi ezberleyip muhafaza etmek üzere bu güzel seviyeye ulaşmış talebelerimize ve arkadaşlarımıza. Allah Resulü aleyhisselatu vesselam bir sohbetinde şöyle buyurdu "Sakın, sizden biriniz Kur'an'dan bir ayet veya sure ezberler sonrada unutursa, ihmal eder, çalışmaz unutursa, sakın ama sakın unuttum demesin. Unutturuldu desin." Yani sana böyle bir nimet Allah tarafından ikram edildi, sen kıymetini bilmedin, takviye çalışması yapmadın, sürdürmedin. Allah'ta senin elinden o nimeti aldı, başkasına verdi. Allah muhafaza, bu gençlerin asıl hafızlığı bundan sonra başlayacak. Hocaları ve aileleri tarafından takip edilecek, takviye çalışması ve kuvvetli olması için gereken neyse bu çalışma yapılacak." ifadelerini kullandı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin yaptığı konuşmada hafızlara tavsiyelerde bulunarak, "Kur'an-ı beyninize, gönlünüze nakşediniz. Bundan sonraki vazifeniz bunun büyük bir sorumluluk olduğunu bilerek ezberlediğiniz Kur'an-ı Kerimi unutmamak. Unutmamak içinde her zaman çokça okumak, ezbere okumak gerektiğinde hatimle namaz kıldırmak ve günde mutlaka günde bir cüz okumak suretiyle Kur'an-ı ömrünüz boyunca muhafaza etmeye gayret edin." dedi.

Program icazet merasiminden sonra verilen mevlit yemeğiyle sona erdi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55