,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Mardin'de çocuklar oyun oynayarak eğlendi

Mardin'de çocuklar oyun oynayarak eğlendi
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Ümraniye Belediyesinin de destek verdiği "Oyun Karavanı Projesi" Mardin'de gerçekleştirildi.

Mardin'de gerçekleştirilen "Oyun Karavanı Projesi" kapsamında çocuklar, oyunlar oynayarak eğlenmeye çalıştılar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Ümraniye Belediyesinin de destek verdiği "Oyun Karavanı Projesi" Mardin'de gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, geçmişten günümüze oynanmaya devam eden çocuk oyunlarının yanı sıra çeşitli yarışmalar ve palyaço gösterileriyle çocukların eğlendiği görüldü.

Burada katılımcılara hitap eden Vali ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, "Böyle bir etkinliğin ilimizde yapılmasından dolayı son derece mutluyuz. Çocuklarımızın bu etkinliğe teveccühü büyük oldu. Bölgemizdeki illerde nüfus yaş ortalaması düşük. Kentimizin de nüfus yoğunluğu 21 yaş ve altında yoğundur. Bunun yanında 30 yaş ve altı nüfusumuz ise yüzde 60'tır. Belediye olarak çocuklarımızın mutlu olması adına projelerimize hayat verdik. Özellikle yaz döneminin güzel geçmesi için yüzme havuzlarından yaz spor okullarına çalışmalar yaptık. Bugün burada gerçekleştirilen etkinlik de profesyonel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki beklentimiz ise Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonunun lig projesinin ilimizde gerçekleştirilmesidir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Çocuk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cumhur Melikoğlu ise "Bölgede ikinci durağımız Mardin oldu. 8 ilde yaptığımız çalışma ile çocuklarımızın unutamayacağı anlar yaşatmak istedik. Bundan sonra da farklı organizasyonlarımız devam edecek. Özellikle bölgede ligler kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. Burada bizlere kapılarını açan ve ağırlayan Mardin Valimiz ve Belediye Vekilimiz Mustafa Yaman ve Mardin halkına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinliğe; Vali Yaman, Çocuk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melikoğlu, protokol üyeleri, çocuklar ve aileleri katıldı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55