,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Mardin Valiliği'nden Koruköy açıklaması

Mardin Valiliği'nden Koruköy açıklaması
Nusaybin'in Koruköy kırsalında devam eden operasyonlar ile ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği, şu ana kadar 4 üst düzey PKK’lının öldürüldüğü ve operasyonda sığınaklar ve çok sayıda silah yakalandığını belirtti.

Mardin Valiliği, Nusaybin'in Koruköy kırsalında devam eden operasyonlarda şu ana kadar 4 üst düzey PKK’lının öldürüldüğünü belirtirken bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin de açıklama yaptı.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'de 11 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyonda bugüne kadar biri Karayılan'ın korumalığını yapanlarının da aralarında bulunduğu 4 üst düzey 4 PKK’lı öldürüldü, 3 yeraltı sığınağı tespit edildi ve çok sayıda silah ele geçirildi.

Sığınaklarda yapılan aramalarda 20 el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 elektrikli fünye, roketatar, 2 el bombası, 5 uzun namlulu silah, kanas ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Aralarında Koruköy muhtarının da bulunduğu 60 kişi hakkında adli işlem yapılırken, şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Kaymakamlıkça bölgede gıda paketleri dağıtılırken hayvanlar için de veteriner görevlendirildi.

Ambulans takviyesinin de yapıldığı köyde, rahatsızlanan vatandaşların güvenlik önlemleri eşliğinde Nusaybin Devlet Hastanesine ulaşımı sağlanıyor.

Mardin Valiliği, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede devam eden operasyona ilişkin açıklama yaptı.

"İftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir"

Açıklamada, Nusaybin ilçesi Koruköy Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda şu ana kadar üst düzey 4 PKK'linin çıkan çatışmada öldürüldüğü, bir askerin de yaralandığı belirtilerek, "5 aydır takip edilen BTÖ mensuplarına karşı yürütülen bu faaliyette bölgede çok sayıda silah, roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, patlayıcı düzenekleri, haberleşme ve elektronik cihazlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Teröre karşı yürütülen mücadelede menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir." İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55