,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Mardin Umut Kervanı, Ramazan Bayramı öncesi yetimlerin yüzünü güldürdü

Mardin Umut Kervanı, Ramazan Bayramı öncesi yetimlerin yüzünü güldürdü
​Yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçların yüzünü güldüren Mardin Umut Kervanı, “Dünya Yetimler Günü” vesilesiyle yetim ailelere gıda, bayram şekeri ve et yardımında bulundu.

Ramazan ayı başında yetim, muhtaç ve mağdur ailelere gıda kolileri başta olmak üzere nakdi yardımlar ulaştıran Mardin Umut Kervanı, İslam coğrafyasında her yıl Ramazan ayının 15’inde kutlanan “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla yetimlere yönelik de bir çalışma yaptı.

Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman, yetimlere gıda, bayram şekeri ve et desteğinde bulunduklarını söyledi.

İnsani yardım faaliyetlerini arttırarak sürdürme gayretinde olduklarını ifade eden Akman, “Mübarek Ramazan ayının 15’inci günündeyiz. Her Ramazan ayının 15’inci günü ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Yetimleri sadece belirlenmiş bir günde hatırlamak değil, ihtiyaçları olduğu her zaman yanlarında olmak, ihtiyaçlarını gidermek ve ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak için ciddi projeler üretmek gerekiyor. Bizler de Umut Kervanı olarak Mardin’deki yetimlere yönelik çalışma içerisine girdik. Yaklaşık 50 yetim ailemize gıda, et ve bayram şekeri desteğinde bulunduk.” dedi.

Bu çalışmanın akabinde bayram öncesi yetim çocukları giydirme çalışması içinde olacaklarını ifade eden Akman, “Yetimler gülerse bizler de güleriz. Yetimleri sevindirirsek, biz de seviniriz. Peygamber Efendimiz (Salallahu Aleyhi ve Sellem, yetimlere sahip çıkılması hususunda ısrarlı telkinlerde bulunmuştur. Yetim ailelerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek, yalnız olmadıklarını göstermek için yetimleri bire bir ikametlerinde ziyaret ediyoruz. Onları kardeş aile ediniyoruz. Maddi manevi destek veriyoruz. Mardin’deki hayırseverlerin desteğiyle yetim ailelerimize destek oluyoruz. Bu anlamda yetimlere yönelik maddi-manevi katkı ve desteklerinizi daima bekliyoruz. Burada emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yetimler emanettir. Emanete en güzel şekilde sahip çıkmalıyız. Erdemli insanlar yetimlere sahip çıktığı oranda yetimler, suistimal edilemeyecek, sömürülemeyecek, kötü emellere maruz kalmayacaklardır.” diye konuştu.

Kendilerine yardım yapılan yetimlerin yüzü gülerken yetim aileleri de Umut Kervanı gönüllülerine teşekkür ederek kendilerini sevindiren hayırseverlere dua ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55