,
  • BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Mardin Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda 710 aileye kurban eti dağıttı

Mardin Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nda 710 aileye kurban eti dağıttı
Yaptıkları yardım çalışmalarıyla mağdur ve muhtaçların yüzünü güldüren Umut Kervanı, bu kapsamda Kurban Bayramı münasebetiyle Mardin'de yüzlerce aileye kurban eti dağıttı.

Mardin Umut Kervanı üyesi Mücahit Önen, Kurban Bayramı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önen, Kurban Bayramı'nda 710 aileye toplamda bin 420 kilo et dağıtıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mardin Umut Kervanı üyesi Mücahit Önen, "Mardin Umut Kervanı olarak Kurban Bayramı'nda çok yoğun bir şekilde çalıştık. Kurban Bayramı öncesinde bize vekaletlerini veren hayırseverlerimizin, vekaletleri doğrultusunda kurbanlarımızı aldık. Kurban Bayramının ikinci ve üçüncü günü ise kesim işlemlerini yaptık. Allah'a şükürler olsun ki 3 büyükbaş ve 62 küçükbaş olmak üzere Mardin Umut Kervanına bağlı temsilciliklerimiz ile birlikte kurbanlarımızı kestik, kestirdik ve bunları bayramın ikinci, üçüncü, dördüncü günü ihtiyaç sahibi olan ailelerimize ulaşırdık." ifadelerini kullandı.

İlçelerde yapılan çalışmalar ile ilgili de konuşan Önen, "Mazıdağı temsilciliğimiz 9 küçükbaş hayvan keserek yüzlerce aileye ulaştı. Ayrıca Mazıdağı'nda hayırseverlerimizin kesmiş olduğu kurbanların bir kısmını yine derneğimize bağışlaması sonucu aslında bu yüzlerce sayı elde edebildik. Nusaybin temsilciliğimiz 15 küçük baş hayvan keserek yine onlarda yüzlerce aileye ulaştılar. Yeşilli temsilciliğimiz 12 küçükbaş hayvan kesti ve Dargeçit temsilciliğimiz de 24 küçükbaş hayvan keserek ciddi manada yüzlerce aileye ulaştık bu şekilde. Ayrıca Ortaköy temsilciliğimiz de hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlar neticesinde de 50 ailemize kurban etlerini ulaştırdık." dedi.

Kurban Bayramı öncesi yüzlerce ailenin dernek merkezlerine gelerek kurban eti talebinde bulunduğunu belirten Önen, "Gerçekten de listelerimizde bu anlamda ihtiyaç sahibi çok fazlasıyla aile vardı. Hayırseverlere çağrımız şudur ki, sizin verdiğiniz kurbanlarınızı ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırıyoruz. Bu anlamda sizden desteklerinizi her zaman yapmanızı talep ediyoruz. Gerek Ramazan Bayramı'nda gerek kurban bayramlarında yaşanan yoğun bir bağış, infak ve sadaka duygusunun aslında bundan sonraki aylarda da devam etmesini sizlerden talep ediyoruz." ifadelerini aktardı.

Kendilerine bağış yapan hayır sahiplerine teşekkür eden Önen, "Kurban ve Ramazan Bayramlarında infak, sadaka, bağış ve kurban anlamında hayırseverlerimizden bize çok fazlasıyla bağış geliyor. Bundan sonraki aylarda da kurbanlarınızı, sadakalarınızı, infaklarınızı verirseniz inşallah emanet etmiş olduğunuz, kolileri, gıda paketlerini ve her türlü ayni ve nakdi yardımlarımızı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. "şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55