,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Mardin turizmi masaya yatırıldı

Mardin turizmi masaya yatırıldı
Mardin’deki bir otelde Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) işbirliğiyle düzenlenen istişare toplantısında, Mardin turizmi masaya yatırıldı.

​Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından turizmin aktörleriyle düzenlenen toplantıda sorunlar masaya yatırılarak, çözüm noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Son zamanlarda turizme verdiği destekleriyle dikkat Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), turizmin en önemli paydaşları olan otel işletmeleriyle bir araya geldi.

Mardin’deki bir otelde Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) işbirliğiyle düzenlenen istişare toplantısında, Mardin turizmi masaya yatırıldı, turizmin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, hem bu toplantıdan hem de daha sonra yapılacak olan toplantılardan çıkan sonuçların projeye dökeceklerini söyledi.

Son dönemlerde bölgede yaşanan olumsuz olaylardan en çok etkilenen grubun başında otelcilerin geldiğini dile getiren Genel Sekreter Altındağ, şunları söyledi:

"Mardin’imizin bel kemiği, ekonominin süreklisi olan turizm sektöründe faaliyet yürüten işletmelerle önemli bir toplantı düzenledik. Mardin denilince akla turizm geliyor ve turizmin mutfaktaki en önemli aktörü otelcilerimizdir. 47 otelimiz var, bunlar Mardin’in vitrinini gün ışığına çıkartıyor. Otelcilerimizle beraber fikir jimnastiği yapmak ve onların sorunlarına derman olabilmeyi istedik. Varsa sorunlarıyla beraber onlara bir danışmanlık hizmeti yapıp, bakanlık nezdinde, yerelde ve özel sektörde neler yapabilirizi konuşmak istedik. Verimli bir toplantı oldu.  Özellikle son dönemlerde bölgemizde yaşanan terör hadisesinin en büyük mağdurları otelcilerimizdir. Devletin yapmış olduğu teşviklerle ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Bu toplantı, rutin hale gelecek. Toplantılardan çıkan sonuçları projeye dökmeye çalışacağız. Bugün de çok önemli sonuçlar çıktı. Bundan sonra daha geniş katılımlı bir toplantıyla bunu aktif hale getireceğiz. Bizim temel amacımız, turizmin bel kemiği olan otelleri şahlandırmaktır. Mardin’in yaşanabilir bir dünya kenti olduğunu anlatmak ve buradaki en önemli görevin otelcilerde olduğunu anlatabilmektir. Biz sürekli onlarla beraber olacağız, sorunlarını çözmeye çalışacağız."

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör ise toplantının DİKA Genel Sekreteri Altındağ’ın talebi üzerine düzenlendiğini söyledi.

MARTOD Başkanı Güngör, "Turizmciler ile DİKA arasında bir istişare toplantısı düzenledik. Mardin turizmini konuştuk ve DİKA’nın yapabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gayet güzel ve verimli bir istişare toplantısı oldu. Ben tüm otelciler adına teşekkür ediyorum." dedi.

İstişare toplantısına; Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak, Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör, otelciler ve işletme sahipleri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55