,
  • BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Mardin STK’ları terör çetesini tel'in etti

Mardin STK’ları terör çetesini tel'in etti
MÜSİAD Mardin Şubesi ve Mardin Berberler ve Kuaförler Odası, Siyonist işgalcilerin Müslümanları şehit etmesi ve ibadet yapılmasını engellemesine sert tepki gösterdi.

Siyonist terör şebekesinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskı ve saldırıları kınayan MÜSİAD Mardin Şubesi ve Mardin Berberler ve Kuaförler Odası, Siyonist işgalcilerin Müslümanları şehit etmesi ve ibadet yapılmasını engellemesine sert tepki gösterdi.

Siyonist işgalcilerin 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasını engellediğini hatırlatan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin Kasap, Siyonistlerin kapılarda dedektörle arama yapması ve Mescid-i Aksa Hatibi İkrime Sabri’nin de aralarında bulunduğu Müslümanlara ses bombası ile plastik mermiyle müdahalede bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Ortada bir insan hakları ihlalinin olduğu açıktır.” diyen Kasap, “İsrail, uluslararası kamuoyunun buna kayıtsız kaldığı her gün, bu ihlali bir adım öteye taşıyor. İsrail’in, Müslümanlara yönelik günden güne sertleşen bu tutumunu kınıyoruz. Kudüs’ün işgalinden bu yana Müslümanların kapanmayan yarası olan bu durumun bir an önce son bulması için İslam Âlemi başta olmak üzere bütün dünyanın harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Mescid-i Aksa Müslümanlarındır”

Kasap sözlerini şöyle sürdürdü: “Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor. Peygamber Efendimiz (SAV) burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah’ın (C.C.) huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır.”

Mescid-i Aksa’nın Siyonistler tarafından işgal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Mardin Berberler ve Kuaförler odası Başkanı İbrahim Pordoğan, “Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan da Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır.” dedi.

“İslam dünyasından ortak bir sesin yükselmesi gerekiyor”

Siyonist teröristlerin söz konusu politikasını kınadıklarını ifade eden Pordoğan, “Özellikle insan hakları ve hukuk konusunda ahkâm kesenler, İsrail söz konusu olduğu zaman herhangi bir haktan, hukuktan söz etmiyor. Ve Gazze’ye, Kudüs’e, Filistinlilere yapılan ablukaya ve zulümlere karşı gözlerini kapatıyor ve uygulanan zulüm karşısında ses çıkarmıyorlar. İnsan haklarından ve hukuktan söz edenler zulme karşı sessiz kaldıkları gibi yapılan zulmü ve ablukayı da desteklemekten geri kalmıyorlar. Müslümanlara uygulanan zulüm, baskı ve kıyımlara karşı İslam dünyasından ortak bir sesin yükselmesi gerekiyor. Siyonist işgalciler cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda cemaate saldırarak kutsal Mescid’i postalları ile kirleten, ezanı yasaklayan, ibadete engel olan Siyonist rejim, tüm bu yaptıkları ile İslam dünyasına meydan okuyor, uluslararası hiçbir antlaşmayı kale almadığını açıkça tüm dünyaya gösteriyor.” diye belirtti.

İşgalci çetenin küstahça davranma cesaretini Batı’nın doğrudan ve dolaylı desteğinden aldığını belirten Pordoğan, şunları söyledi: “Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı Dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman ülkelerin liderlerinin zulümlere kayıtsız kalması Siyonizm’i cesaretlendiriyor. Tüm dünya Müslümanları Kudüs’ü onların elini ellerinden kurtarmak için büyük bir çaba göstermelidirler. Kudüs'e sahip çıkmaları gerekir. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Onlara sahip çıkılması gerekiyor. Mescid-i Aksa'yı Müslümanların ibadetine açmalı. Hiçbir şekilde sınır tanımadan her Müslüman rahat bir şekilde Mescid-i Aksa'ya girebilmeli ve Mescid-i Aksa'nın, özelikle de Kudüs'ün yönetimini Müslümanlara bırakmalılar.” (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55