,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Mardin İl Müftü Yardımcısı Üney: Seçmeli derslerde çocuklarımızı teşvik etmeliyiz

Mardin İl Müftü Yardımcısı Üney: Seçmeli derslerde çocuklarımızı teşvik etmeliyiz
Mardin İl Müftü Yardımcısı Ali Üney, 2023-2024 eğitim öğretim yılında seçmeli dersleri belirleme döneminin devam etmesiyle seçilmesi ve teşvik edilmesi gereken dini dersleri dersler hakkında öğrencilere ve destek olmaları için velilere çağrıda bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin göreceği seçmeli dersleri belirleme döneminin başlaması münasebetiyle öğrencilere, velilere ve öğretmenlere önemli çağrıda bulunan Üney, Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını rol almak adına çocukların siyer, yaşayan dinler tarihi ve Kur'an-ı Kerim derslerini seçmeleri konusunda teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Dini bilgilerin yerinde ve kaynağından öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Üney, asıl yoksulun birçok kitap okumuş bile olsa yaratıcısının ne dediğini duymayan ve ne dediğinden hiç haberi olmayan kişi olduğunu söyledi.

"Çocukların hayatlarını anlamlandıracak değerlere sahip olmaları noktasında hepimize büyük görevler düşüyor"

Seçmeli derslerle ilgi çocuklara dini dersleri seçmeleri konusunda veli ve idarecilere büyük görev düştüğünü ifade eden Üney, "Malumunuz ki hem Milli Eğitim hem Diyanet camiası olarak evlatlarımızın yetişmesini, iyi bir eğitim almaları, hayatlarını anlamlandıracak değerlere sahip olmaları noktasında hepimize büyük görevler ve ödevler düşüyor. Bu manada çocuklarımızın özellikle şu içinde bulunduğumuz günler itibariyle 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sınıftaki öğrencilerimizin seçmeli dersler seçmesi noktasında siyer, yaşayan dinler tarihi ve Kur'an-ı Kerim dersleri önlerinde birer seçenek olarak bulunmakta." İfadelerini kullandı.

Dini eğitimlerin sağlam kaynaktan alınması gerektiğini belirten Üney düşüncelerini, "Toplumumuzda yetişkin diyeceğimiz büyük diyeceğimiz ağabeylerimiz, ablalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz belirli bir dini bilgiye sahip. Dini bilgiler yerinden ve kaynağından öğrenilmediği sürece ileride çeşitli hurafelerle yanlışlıklara kendilerini götürmektedir. Çocuklarımızı siyer ve Kur'an-ı Kerim derslerini seçmeleri noktasında teşvik etmek, bu konuda hem siyer dersinde Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını onun örnekliğini, onun davranışlarının kendi hayatlarına modellemek adına bu dersi seçmelerini istiyoruz. Diğer Kur'an-ı Kerim dersi zaten bizim kitabımızın, Rabbimizin sözü olarak her Müslümanın hayatında öğrenmesi gereken, anlaması gereken ve yaşanması gereken bir kitap olarak durmaktadır. Herhangi bir kitap değil. Bizi yaratan Rabbimizin kitabını öğrenmek ve bu noktada da biz çocuklarımızı teşvik etmek noktasında çok büyük bir sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyorum." şeklinde aktardı.

"İnsanı değerli yapan şey, sahip olduğu değerler ve eğitimlerdir"

Üney, "Yarın şayet çocuklarımız hoşgörüyü, anlayışı empatiyi öğrenemediğiyse, insanlara yalanın, dedikodunun ne olduğunu ne olmadığını öğrenemediyse Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) o ahlakından, o örneklerinden faydalanamadığı içindir ki buna biz vesile olmuş olmayalım Allah muhafaza. Çocuklarımız bu dersleri seçsinler. Rahmet Peygamberi efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatına, onun insanlara karşı hayvanlara karşı doğaya karşı kâinata karşı nasıl bir tavır içerisinde olduğunu, nasıl bir yaklaşım içerisinde olduğunu öğrensinler. Kendi hayatlarına da bunları modelleyip örneklendirsinler ki iyi bir insan olsunlar. Toplum adına vatan, millet, dinimiz adına yararlı birer birey olsunlar. Çünkü insanı değerli yapan şey, sahip olduğu değerler ve eğitimlerdir. Bu manada çocuklarımızın eğitimine çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz ve tavsiye ediyoruz. Düşünün ki bir insan birçok kitap okumuş hayatında bir sürü belki ansiklopediler karıştırmış, birçok şeyin bilgisine vakıf olmuş ama yaratıcısının ne dediğini hiç duymadan, hiç haberi olmadan bu dünyadan gitmiş, belki yoksulluk tanımlanacak olsa en büyük yoksulluk bu olur diye düşünüyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız hem siyer dersinden hem de Kur'an-ı Kerim dersinden mahrum etmeyelim." dedi.

Son olarak seçmeli ders haftasının sona ereceği tarih ile ilgili bilgi aktaran Üney, "bu 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sınıftaki öğrencilerimizin 31 ocağa kadar bu seçmeli dersleri geçebileceğini duyurmuş olalım. Rabbim inşallah hem efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) anlayan, onun gibi yaşayan, ona ümmet olmaya çalışan kimselerden eylesin." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55