,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

Mardin esnafı zor günler geçiriyor

Mardin esnafı zor günler geçiriyor
Mardin esnafı, Birinci Cadde'de uygulanan yasaklar nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

İşlerinin düzelmesi için umudunu Kurban Bayramı'na bağlayan Mardin esnafı, umduğunu bulamayınca ödemelerinin derdine düştü.

Mardin'in tarihi çarşılarına giden Birinci Cadde'nin araç trafiğine kısmen kapatılması ve park sorununun işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirten esnaf, işlerinin düzelmesi için umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını ancak umduklarını bulamayınca bu kez ödemelerin derdine düştüklerini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan esnaf, Birinci Cadde'de uygulanan yasaklar nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Kurban Bayramı'nda umduklarını bulamadıklarını dile getiren Yaşar Kerem adlı esnaf, "Baksanıza, çarşı bomboş, kimse yok. Birinci Cadde'mizde yol boyunca çiçek saksıları koymuşlar, araçlar park edemiyor. Vatandaşlar araçlarını park edemedikleri için de alışverişe gelmiyorlar. Bayramda iş yapamadık, şu an ödemelerin derdine düştük." dedi.

"Kiramızı ödeyemez noktaya geldik"

Kentte küçük esnaf olarak zor günler geçirdiklerini ifade eden Veysel Şeker, bayram alışverişinin de beklentilerinin altında geçtiğini söyleyerek, "Otopark planı yapılmadan cadde trafiğe kapatıldı. Artık esnaf müşteri bulmakta zorlanıyor. Yürüme mesafesi uzun olduğu için artık alışveriş için Birinci Cadde tercih edilmiyor. Küçük esnaf olarak artık kiramızı ödeyemez duruma geldik. Ayrıca, büyük alışveriş merkezlerinin çoğalması küçük esnafa olumsuz yansıdı. Esnaf şu an ödemelerinin derdinde. Biri diğerinden borç alarak ödemelerini kapatmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"Cadde ulaşıma açılsa işlerimiz çok daha iyi olur"

Özellikle turizm sezonunun başlamasıyla işlerinin biraz hareketlendiğini belirten sabuncu Necmettin Yüksel, şunları söyledi: "Allah'a şükürler olsun. Sezonu çok güzel geçirdik. Yabancı turist az geldi fakat yerli turistler geldi. İşlerimiz yavaş yavaş rayına oturuyor fakat Birinci Cadde ulaşıma açılsa işlerimiz çok daha iyi olur. İnsanlar araçları ile geldiği zaman çarşı içine giremiyorlar ve araçlarını uzak bir yerde park etmek zorunda kalıyorlar. Yürüme mesafesi de uzun olduğu için geri dönüyorlar. Özellikle hafta sonları araç trafiğine kapalı olduğu için iş yapamıyoruz. Yol boyunca çiçek saksıları bırakılmış, onları da kaldırsalar çok iyi olur. Bu cadde sorunu çözülse tüm esnafın işi açılır. Bakırcısının da gümüşçüsünün de giyimcisinin de terlikçisinin de işleri düzelir."

"Çeklerimizi ödeyemediğimiz için itibarımız düşüyor"

İşlerin durma noktasına geldiğini dile getiren İzzettin Kazan ise yetkililerin artık bu konuya çözüm bulması gerektiğini ifade ederek, "Birinci Cadde'nin araç trafiğine kapatılması bizi olumsuz yönde etkiledi. İş yapamıyoruz, bayram alışverişi beklentilerimizin altında gerçekleşti. Umduğumuzu bulamadık. Birçok ödemelerimiz yarı kaldı. Çeklerimiz sürekli protesto oluyor, ödeyemiyoruz. Bu şekilde itibarımız da düşüyor. Birinci Cadde açık bırakılsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55