,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Mardin Barosundan icra memurlarıyla hacze giden avukatın öldürülmesine tepki

Mardin Barosundan icra memurlarıyla hacze giden avukatın öldürülmesine tepki
Kocaeli’de bir avukatın haciz için gittiği evde tabancayla vurularak öldürülmesi ile ilgili kitlesel basın açıklaması yapan Mardin Barosu, saldırganın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

 

Olay, Gebze ilçesinin Sultan Orhan Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avukat Ersin Arslan (26), icra kararını gerçekleştirmek için icra memurları ile birlikte Y.Y. isimli şahsın evine gitti.

Memurlara haczi yaptırmak istemeyen ev sahibi Y.Y, tabancayla avukata ateş etti. Arslan yaralanırken, ihbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Karın bölgesinden yaralanan Arslan, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Polis ekipleri, ev sahibi Y.Y’yi gözaltına alırken, cinayet silahına da el kondu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter paylaştığı mesajında, Arslan’ın öldürülmesini kınadı.

Mardin Barosu da olaya ilişkin kitlesel basın açıklaması düzenledi. Mardin Adliye binası önünde yapılan açıklamaya baroya kayıtlı bazı avukatlar katıldı.

Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik

Açıklamayı okuyan Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacaklarını söyledi.

Elik, “Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim ‘hukukun üstünlüğü’ diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; Saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korunamamıza tanık olduğunuz avukatlarız.” dedi.

“Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük!” diyen Elik, şöyle dedi:

“İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter!”

Avukatların yargı mekanizmasının sac ayağı olduğunu, hâkim ve savcı nasıl korunuyorsa avukatın da öyle korunması gerektiğini dile getiren Elik, “Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz.” dedi.

Basın açıklaması “Savunmaya dokunma!” sloganları ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55