,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Manas: "Zinaya yaklaştıran her türlü davranıştan uzak durulmalı"

Manas: "Zinaya yaklaştıran her türlü davranıştan uzak durulmalı"
Molla Burhanettin Manas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği'nin talepleri doğrultusunda zina ile ilgili düzenlemelerde yanlış adım atıldığı yönündeki özeleştirisini değerlendirdi.

Zinaya yaklaştıran her türlü davranıştan uzak durulması gerektiğini belirten Molla Burhanettin Manas, evliliklerin kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

"Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur." ayetine atıfta bulunan Manas, "Zinaya yakınlaştıran her türlü davranışlardan uzak durulmalı. Toplumda, sadece cinsel münasebet zina zannediliyor. Oysa Allah, 'zinaya yaklaşmayın' diyor. Bu tür şeylere yaklaşıldığı zaman bu, bütün günahların zeminini oluşturuyor. Maalesef bugün toplum bu halde." dedi.

Kadın ve erkeğin bir arada kaldığı ortamların şehveti de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Manas, "Şehvet de başlı başına felakettir. İnsan, Kur’an-ı Kerim'in neden nazil olduğunun bilincinde olmalı. Bugün insanlığın, Kur’an’dan uzaklaştığını ve bununla beraber sıkıntılara düştüğünü görüyoruz. Eğer insan, Kur’an-ı Kerim ile iç içe yaşamazsa bu sıkıntılar yaşanmaya devam edecek. Kur’an’da bir şey yasaklanmışsa ona uyarak hareket etmek lazım. Bunlar uygulanmazsa devlet ve aileler ne yaparsa yapsınlar bu tür sıkıntıların önüne geçemezler. Toplumu oluşturan ailedir. Aileler eğer İslami ahlakı çocuklarına öğretmezse hiç kimse iflah olmaz. Bunun yanında eğer devlette aynı şekilde bu konu hakkında önlem almazsa bu iş çözüme kavuşmaz." diye konuştu.

"Evlilik kolaylaştırılmalı"

Evlilik müessesesinin kurulması için ailelere çağrıda bulunan Manas, "Peygamber aleyhiselam bir hadislerinde şöyle buyuruyor: Bir evliliğin en hayırlısı en az masraflı olanıdır. Toplumun önü açılırsa yani evlilik için yük hafiflerse herkes bunu kaldırabilir. Bugün özellikle gençlere neden evlenmiyorsunuz diye sorduğumuzda aldığımız cevap, 'Evlilik için büyük paralar gerekiyor. Bu yükün altına giremiyoruz; bunun için evlenemiyoruz.' Oluyor İnsanoğlu eğer huzuru arıyorsa en güzeli Peygamberimizin tavsiye ettiği şekilde evliliğin gerçekleşmesidir. İnanıyorum ki bu şekilde gerçekleşen evliliklerde de sorun çıkmayacaktır." diye ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55