,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Malatya'nın sevilen siması Mercedes Kadir’in vefatı sevenlerini yasa boğdu

Malatya'nın sevilen siması Mercedes Kadir’in vefatı sevenlerini yasa boğdu
Malatya halkı tarafından tanınan ve sevilen Fatih Kaydı’nın vefat haberi kenti adeta yasa boğdu. Kentteki siyasiler il protokolü ve binlerce Malatyalı, sosyal medya hesaplarından baş sağlığı yayınladı.

Malatya’da akli dengesi yerinde olmadığı için bindiği uzun sopayı araba zanneden ve halk arasında “Mercedes Kadir” olarak anılan Fatih Kaydı (36) hayatını kaybetti.

Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesinde ikamet eden ve daha önce solunum yetmezliği rahatsızlığı bulunan Fatih Kaydı, dün akşam aniden rahatsızlanarak Malatya Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen Fatih Kaydı, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Malatya halkı tarafından tanınan ve sevilen Fatih Kaydı’nın vefat haberi kenti adeta yasa boğdu. Kentteki siyasiler il protokolü ve binlerce Malatyalı, sosyal medya hesaplarından baş sağlığı yayınladı.

Vefatından sonra sevenleri tarafından Twitter'da Fatih Kaydı adına Tag açıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya’mızda kişiliğiyle sembol olmuş, Mercedes Kadir adıyla müsemma, Fatih Kaydı kardeşimizin vefatı hepimizi üzmüştür. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Selahattin Gürkan, Malatya’mızın sevilen simalarından Fatih Kaydı'ın (Mercedes Kadir) vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kadirimize Allah'tan (Celle Celaluhu) rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık ve Ahmet Çakır da sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınladılar.

Mercedes lakaplı Fatih Kaydı kimdir?

Malatya’da adli dengesi yerinde olmayan ve vaktinin çoğunluğunu yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 10 kilo ağırlığındaki kavak ağacından yapılan sopanın üzerinden geçiren Mercedes Kadir olarak tanınan Fatih Kaydı'yı (36), kentte herkes sevgiyle karşılıyordu.

Sopasıyla her gün kilometrelerce yol yürüyen Kaydı, trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve sözde otomobilini kullanmadığı zamanlarda park ediyordu. Neredeyse tüm Malatyalılar tarafından tanınan ve gittiği her yerde kendisine sevgi gösterilen Kaydı, renkli simalarından biri haline gelmişti.

Araba zannettiği sopasıyla adeta özdeşleşen Kaydı’ya herkes saygı gösteriyor, çay ikramında bulunuyor ve kendisine yol veriyordu. Kaydı, renkli siması ve sevecen hareketleriyle de sosyal medyanın gündeminden düşmüyordu.

Kaydı, daha öncede birkaç kez solonum yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55