,
  • BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Malatyalı kadın esnaf depremde yıkılan iş yerinin enkazında işine devam ediyor

Malatyalı kadın esnaf depremde yıkılan iş yerinin enkazında işine devam ediyor
Kahramanmaraş depremlerinde ahşap ürünlerinin bulunduğu dükkânı yıkılan Sevilay Dirican, enkazı kaldırılan iş yerinin bulunduğu noktada ahşap ürünlerini satarak ayakta kalmaya çalışıyor.

 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerinde, yaklaşık 22 bin ticarethanenin bulunduğu kentte 19 bini aşkın iş yeri yıkılarak ve ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

Malatya'da ticaretin kalbi durumunda olan Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Kapalı Semt Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Peynirciler Pazarı, Tarihi Mısır Çarşısı, Ayakkabıcılar ve Giyimciler Çarşısı’nın bir kısmı yıkılırken kalan kısmı ise ağır hasar görmesi nedeniyle yıkıldı.

İş yeri yıkılan binlerce esnaftan biri de Yeni Camii yanında ahşap ürünlerini satan esnaf Sevilay Dirican idi.

Dirican, iş yeri yıkıldıktan sonra enkazı kaldırılan iş yeri noktasında ahşap ürünlerini sergileyerek, ayakta kalmaya çalışıyor.

Dirican’ın tek isteği ise iş yerinin bulunduğu noktada hiçbir hak kaybına uğramadan tekrardan iş yerine kavuşması.

Depremzedelere hakaret edenlerle ilgili de konuşan Dirican, kendilerine yardım yaptıklarına dair dekontu gönderdiklerinde misliyle geri iade edeceğini söyledi.

27 Şubat’ta Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depreme de iş yerinin ikinci katında yakalandığını ve şok geçirdiğini belirten Dirican, ancak 15 dakika sonra kendine gelebildiğini söyledi.

"Daha önce dükkanımda sattığım ahşap ürünlerini eski iş yerimin bulunduğu noktada sergileyerek ayakta kalmaya çalışıyorum"

Sevilay Dirican

Yaklaşık 16 yıldır ahşap ürünler sattığını kaydeden Dirican, "Bu baba mesleğidir. Babam yaklaşık 40 yıldır marangozculuk yapıyor. Depremin üzerinden 100 gün geçti ama bir gün bile Malatya’yı terk etmedim. İlk 15 gün şokta olduğum için dışarıya çıkamadım. Şu an bulunduğum yer, yıkılan iş yerimin bulunduğu noktadır. Daha önce dükkanımda sattığım ahşap ürünlerini burada sergileyerek ayakta kalmaya çalışıyorum ve Malatya’yı hiçbir zaman terk etmeyi düşünmüyorum." dedi.

"Biz depremzedelere hakaret edenler, yardım ettiklerine dair dekont göndersinler misliyle onlara geri göndeririz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seçimde destek verildiği için karşı kesimin depremzedelere yaptıkları hakaretlerine tepki gösteren Dirican, "Depremzede olduğumuz ve karşı cenaha oy vermediğimiz için onca insan bizlere hakaret ediyor. Onlara seslenmek istiyorum. Doğrudur, iş yerimizi yıkıldı ama kimseye muhtaç olmadık ve hala da muhtaç değiliz. Biz depremzedelere hakaret edenler, bize yardım yaptıklarına dair dekont göndersinler, gönderdiklerini fazlasıyla geri göndereceğiz. Eğer yardımı Allah rızası için yapmışsanız, neden sosyal medya üzerinden hakaret ediyorsunuz?" diye kaydetti.

"Aynı yerimizde hiçbir hak kaybına uğramadan iş yerimizi yapmalarını istiyoruz"

Sattığı ahşap ürünlerinin genelde köylüler tarafından satın alındığını belirten Dirican, "Yetkililerimiz izin verdiği takdirde iş yerini kendi imkanımızla yapmak istiyoruz. Eğer, iş yerimizi yapmamıza müsaade etmeyeceklerse, aynı yerimizde hiçbir hak kaybına uğramadan iş yerimizi yapmalarını istiyoruz. Her kafadan bir ses geliyor. Bazıları bize ‘iş yeriniz yeşil alan, otopark olacak’ diyor. Malatya’nın şu an da yeşil alana ihtiyacı yok. 10 bin esnaf mağdur durumda. Her birinin 3 kişi çalıştırdığı düşünüldüğünde mağduriyet daha da çoğalıyor. Onca insan evlerine ekmek götürüyor. Yetkililerden ricamız, konteyner istemiyoruz, kalıcı işyerimizin yapılmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55