,
  • BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Malatya'daki STK’lardan velilere siyer ve dini bilgiler dersleri çağrısı

Malatya'daki STK’lardan velilere siyer ve dini bilgiler dersleri çağrısı
Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ile İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, çocukların dünya ve ahiret saadetleri için okullarda verilen seçmeli derslerin tercih edilmesi çağrısında bulundular.

'Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler' derslerinin seçim sürecinin önümüzdeki cuma gününün son bulacağına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, velilerin okul yönetimleriyle irtibata geçerek ders tercihlerini yapmaları tavsiyesinde bulundu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen ise kör taassup, bağnazlık, modern hurafeler ve yabancı tasallutuna karşı çocukları korumanın yolunun ancak sahih kaynaklara ulaşarak, ilim ve irfanı tanımakla mümkün olacağına vurgu yaparak, velilerin seçmeli dersleri tercih etmeleri çağrısında bulundu.

"Velilerin, Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda hassas olup seçmelerini tavsiye ediyoruz"

Okullarda okutulan seçmeli ders tercihleri başvurusunun önümüzdeki cuma günü (22 Ocak) son bulacağını ve öğrencilerin bunda mahrum kalmaması için velilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydeden Söylemez, "Özellikle Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda hassas olup seçmelerini tavsiye ediyoruz. Tabi bir takım STK’lar böyle bir yönlendirmenin anlamsız olduğunu düşünebilirler. Başka dersler konusunda da yönlendiren arkadaşlara bizim saygımız sonsuzdur. Bu konuda biz bunu biliyoruz. Öğrenciler fenni ilimler alırken, dini bilgiler noktasında çocuklarımızın mahrum kalması, yarın başımıza büyük bir felaket olarak gelebilir. Bizler bile dini biliyoruz gibi zannettiğimiz halde bazen birçok yanlışlar yaparken, çocuklarımızın referansı doğru yerden aldığı dini bilgileri bizlere hatırlattığında o zaman yanlışımızı anlıyoruz." diye konuştu.

"Hazreti Peygamber efendimiz ahlakıyla, siyasetiyle, sosyal hayatıyla bizlere örnek olmuştur"

Dinin, ayrıştırmadığını; aksine birleştirdiğini vurgulayan Söylemez, şöyle devam etti: "Hazreti Peygamber efendimiz ahlakıyla, siyasetiyle, sosyal hayatıyla bizlere örnek olmuştur. Bizler Hazreti Peygamber efendimizi örnek almak adına hem kendimizin hem de çocuklarımızın öğrenmesi kanaatindeyiz. Son günü beklemeden inşallah okul idarelerine başvurarak Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı ve temel dini bilgiler derslerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz."

"Çocuklarımızın dünya ve ahiretini kurtarmak adına seçmeleri derslerin seçilmelerini özellikle tavsiye ediyoruz"

Bazı STK’ların seçmeli derslerle ilgili ayrıştırma yapmalarına anlam veremediklerini kaydeden Söylemez, "Emin olun din düşmanlığı bile dini bilmemekten geliyor. Din, dine tabi olan, 'ben varım' diyenlere birtakım sorumluluklar yüklenir. Aksi halde kabul etmeyenin tabiri caizse din, dinsizliğine dair referanstır. Biz hiç kimseyi ayrıştırmak adına değil, yalnız dünya ahiretimizi kazanmak adına ve neslimizin daha ahlaklı olması ve topluma daha faydalı olması adına, kendi dünyasını ve ahiretini kurtarmak adına seçmeleri derslerin seçilmelerini özellikle tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Bu dersler sadece dini kabul eden veliler değil, bütün velilerimize fayda sağlayacaktır"

Söylemez, "Din yaşanmak için gelmiştir. Bizim anlayışımıza göre insan, tamamen insani değerleri yaşadığında insan olabilir. Bu anlamda Müslüman olmak ile insan olmak eş değerdir. Çünkü insanı diğer varlıklardan ayıran özellikleri yüklediğinizde bir anlam taşır değilse diğer canlılardan bir farkımız kalmaz. Bu noktada toplumun dini kabul eden etmeyen bütün topluma faydalı olacağını hatta dine karşı birtakım sıkıntıları gibi görünen kişilerin bile din düşmanlığının dini tanımamaktan geldiği kanaatindeyim. Belki onların çocukları vesilesiyle bir takım güzel mesajlar gittiğinde ‘eyvah biz ne kadar hata yapmışız’ diyeceklerdir. Bu dersleri sadece dini kabul eden ya da yönlendirilmek isteyen veliler değil, bütün velilerimize faydalı olacağını düşünerek, okulunda bu noktada bir referans olduğunu ve bakanlığımızın da bu konuda dini doğru öğreteceği ve öğrettiği kanaatinde olduğumuzdan dolayı mutlaka ve mutlaka 4 yıl boyunca okullarda eğitim görecek çocukların bu derslerden mahrum kalmamaları gerekir." diyerek velilere çağrıda bulundu.

"Velilerimizin okul müdürlüklerine bir dilekçe ile bizzat müracaatları ya da online olarak internet üzerinden ilgili okul sitelerine giriş yapabileceklerdir"

"Geleceğimizin teminatı, göz nuru çocuklarımızın maddi manevi dünyalarını inşa, kuşkusuz hepimizin en büyük arzusudur." diyen İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen ise "Şu an tüm ortaokul ve liselerimizde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim, Hazreti Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersi seçmeli ve velinin iznine bağlı olarak okutulmaktadır. Müracaatlar okul müdürlüklerinde başlamış olup ocak ayının 22’sinde sona erecektir. Genç evlatlarımızın bu dersi okuması için değerli velilerimizin okul müdürlüklerine bir dilekçe ile bizzat müracaatları ya da pandemi dolayısıyla online olarak internet üzerinden ilgili okul sitelerine giriş yapabileceklerdir." ifadelerini ekledi.

"Kör taassup, bağnazlık, modern hurafeler ve yabancı tasallutuna karşı evlatlarımızı korumanın yolu ancak sahih kaynaklara ulaşmak, ilim ve irfanı tanımakla olur"

Velilere çağrıda bulunan Taşkesen, "Saygıdeğer anne babalar, ortak kültür ve değerlerimizin, vazgeçilemez kutsallarımızın yaşatılması hepimizin ortak hedefidir. Değerlerin ihmali, istikbalde, maddi ve manevi dünyamızda onarılamaz yaralar açabilecektir. Medeniyetimize aidiyetimiz, tarih bilinci ve istikbal sevincimiz ancak ruh köklerimizi yeniden tanımakla ve yaşamakla mümkün olabilecektir. Kör taassup, bağnazlık, modern hurafeler ve yabancı tasallutuna karşı evlatlarımızı korumanın yolu ancak sahih kaynaklara ulaşmak, ilim ve irfanı tanımakla olur. Genç nesillerimize hakkı, hakikatı, güzeli saygı ve sevgiyi kazandırma arzumuzu bir dilekçe ile eğitim yuvalarımıza bildirerek gerçekleştirebiliriz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55