,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

​Malatya'daki çıplak heykelin kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı

​Malatya'daki çıplak heykelin kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı
​Anadolu Gençlik Derneği Battalgazi İlçe Başkanı Ahmet Enfal Metin, tepki çeken çıplak heykelin kaldırılması için STK’lardan ve vatandaşlardan imza toplayacaklarını söyledi.

 

Malatya Kanalboyu Caddesi’nde, Orduevi ile Hürriyet Parkı arasında bulunan Mustafa Kemal Anıtı'ndaki ‘çıplak genç’ heykeline tepkiler sürüyor. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Battalgazi İlçe Başkanlığı, çıplak heykelin kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Battalgazi İlçe Başkanı Ahmet Enfal Metin, çıplak heykelin 75 yıldır Malatya’nın bağrına bir hançer gibi saplanarak orada duyduğunu söyledi.

"Hem görüntü hem de verdiği mesaj ile tarihimize, milletimize ve kültürümüze hakaret barındırmaktadır"

AGD İlçe Başkanı Ahmet Enfal Metin, "Bilindiği üzere Malatya’mızın Battalgazi ilçesi sınırlarında, en işlek iki caddesi olan kışla ve kanalboyunun kesiştiği noktada, Hürriyet Parkı'nın önünde halkımızın ‘çıplak heykel' adını verdiği bir tören anıtı bulunmaktadır. 75 yıl evvel Malatya halkından toplanan bağışlarla yaptırılan bu heykel, hiçbir dönem halktan teveccüh görmemiştir. Her dönem çeşitli tepkilerle gündeme gelen bu heykel, hem görüntü hem de verdiği mesaj ile tarihimize, milletimize ve kültürümüze hakaret barındırmaktadır. ‘Bu millet her yönüyle çırılçıplak / cahil durumdaydı, Atatürk geldi, cumhuriyeti kurarak adam etti!’ mesajı verilen bu ucube heykelin meydana yerleştirilmesi bile hata iken maalesef 75 yıldır Malatya’mızın bağrına saplanmış bir hançer gibi orada durmaktadır. Televizyonların dahi haber yaparken buzlayarak vermek zorunda kaldığı bu heykeli bizler her gün canlı olarak görmekteyiz." dedi.

​Malatya'daki çıplak heykelin kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı

Toplumun genel ahlak kaidelerine hiçbir şekilde uymayan bu heykelin aynı zamanda milletin tarihine de hakaret içerdiğini belirten Metin, "Zira bu aziz millet hiçbir zaman çırılçıplak, cahil veya geri sıfatlarına maruz kalacak bir vaziyet içerisine düşmemiştir. Şunu biliyoruz ki dünyaya yön veren birçok ilim adamı ve icatlar bu topraklarda baş göstermiştir. Toplumsal dayanışmanın ne olduğuna dair en mükemmel örnekler bu millet tarafından sergilenmiştir. İnsan haklarına dair en güzel misaller şanlı ecdadımız tarafından tüm dünyaya öğretilmiştir. Bu millet her dönem çalışkanlığı ve azmiyle tanınmış, helalinden kazanmış ve yeri geldiğinde tüm kazancını vatanı, milleti ve mukaddesatı uğruna feda etmekten bir an bile tereddüt etmemiştir." ifadelerini kullandı.

"Heykelin kaldırılması için imza kampanyası başlatacağız"

STK’lardan ve vatandaşlardan imza toplayarak heykelin kaldırılması için kampanya başlatacaklarını söyleyen Metin, "Kısacası 75 yıldır şehrin göbeğinde bulunan bu ucube varlık artık miadını doldurmuş hatta fazla bile sabır gösterilmiştir. Bu sebepten derhal ama derhal kaldırılmalıdır. Mili ve manevi değerlerine bağlı bir toplum için mücadele eden Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler de bu ucubenin bir an evvel kaldırılması için yapılması gereken meşru ve resmi her ne var ise hepsini yapacağız. Bugünden itibaren bu mücadele ve kampanyamızın başladığını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu gayretlerimizi çeşitli yakıştırmalar ile başka taraflara çekmek isteyenlere ise asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Buna mukabil bu süreçte bizimle aynı düşünen tüm STK ve vatandaşlarımızın da bizlerden desteklerini esirgemeyeceklerini biliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı arz ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55