,
  • BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Malatya’da maske üreten firmalar ödüllendirildi

Malatya’da maske üreten firmalar ödüllendirildi
​Coronavirus salgını sonrası Malatya’da maske üretimi gerçekleştiren tekstil firmalarına, Malatya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek çeşitli hediyeler verildi.

Malatya Valiliği’nde gerçekleşen programa Malatya Valisi Aydın Baruş,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya 2. Organize Sanayi Müdürü Vahap Erdem ile maske üretimine destek veren tekstil firmalarının yöneticileri katıldı.

 “Firmalarımız çok ciddi destek ve katkıda bulundular”

Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği tıbbı maske üretimi noktasında firmaların Malatya’yı Türkiye’de bir üs haline getirmeye çalıştıkları için kendilerini ağırlamaktan büyük bir şeref ve onur duyduğunu ifade eden Vali Baruş, şöyle devam etti:

“Burada bulunan firma temsilcilerimiz, Türkiye’nin bu zorlu sürecinde tıbbı maske kullanımı ihtiyacını karşılamak üzere, kendi tesislerini ve işçilerini seferber ettiler. Türkiye’nin ihtiyacı olan tıbbı maske üretimine çok ciddi katkılarda bulundular ve bulunmaya da devam ediyorlar. Malatya Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmalarımızın kendi kaynaklarını seferber ederek yapmış oldukları bu katkı, hem ülkemiz hem de Malatya’mız için çok değerlidir. Sağlık Bakanlığının koordinesinde yürütülen tıbbı maske üretimi noktasında çok ciddi bir üretim kapasitesi oluşturuldu. Malatya insanının ihtiyacı olan tıbbi maske üretimi noktasında Valiliğimize ve Büyükşehir Belediyemize de destek veriyorsunuz. Bu zorlu süreçte vatandaşımıza, milletimize destek olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

“Bu zorlu süreçte en güzel örneği bizlere en iyi şekilde yaşattınız”

Cumhurbaşkanının selamını katılımcılara ileterek konuşmasına başlayan Başkan Gürkan, “Yapmış olduğunuz iş çok önemli. Türkiye dışında mazlum insanlara bu maskelerin ulaştırılması noktasında da önemli bir hizmet olduğunu belirtmek istiyorum. Malatya ve ülkemiz açısında önemli bir başarı hikâyesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizim milletimizin millet olma noktasında en temel özelliği zor zamanlarda el ele gönül gönüle vererek ve hiçbir karşılık beklemeden o işin altına gövdesini koyarak o işin neticelenmesini sağlamaktır. Bu millet olmanın en güzel örneğidir ve bunu bizlere en iyi şekilde yaşattınız. Bu başarı hikâyesini yazan siz değerli müteşebbislerimizi tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından maske üretimine destek veren tekstil firmalarına Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55