,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C

Malatya'da depremzedeler teravih namazını çadır mescitlerde idrak edecek

Malatya'da depremzedeler teravih namazını çadır mescitlerde idrak edecek
Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, kentte bulunan yaklaşık 968 camiden 400’ünün hasar aldığını belirterek, teravih namazını sağlam camilerin yanı sıra konteyner ve çadır kentlerde kurdukları çadır mescitlerde idrak edeceklerini söyledi.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olan mübarek Ramazan ayı bu akşam kılınacak teravih namazı kalkılacak ilk sahurla birlikte başlayacak.

Manevi atmosferin zirvede olduğu mübarek Ramazan ayı ile ilgili Malatya'da hummalı çalışmalar yapıldı. Depremin vurduğu kentte 25 cami yıkılırken, yaklaşık 400 cami de hasar gördü. Malatya İl Müftülüğü, depremzedelerin Ramazan ayında başta teravih namazı ve mukabele programını gerçekleştirebilmeleri için çadırkent ve konteyner kentlerde çadır mescidler kurdu.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, her ne kadar depremi yaşayan bir il olsalar da Ramazan ayını diğer yıllarda olduğu gibi dolu dolu geçireceklerini ve tüm Müslümanları camilere ve çadır mescitlere davet etti.

“Teravih namazı ve mukabele olmak üzere diğer ibadetlerimizi çadır mescitlerde idrak edeceğiz”

Müftü Yıldırım, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olan Ramazan ayına Yüce Mevlam bizleri eriştirdiği için kendisine hamd-u senalar olsun. Tabi Malatya’mızda, bu yıl ki Ramazan ayını deprem vesilesiyle diğer yıllardaki Ramazanlara göre biraz daha farklı idrak edeceğiz. Diğer Ramazanlara göre sadece mekân değişikliklerimiz söz konusudur. Kurulan konteyner kent ve çadırkentlerde çadır mescitler kurduk ve İnşallah depremzede kardeşlerimizle birlikte başta teravih namazı ve mukabele olmak üzere diğer ibadetlerimizi çadır mescitlerde idrak edeceğiz.” diye belirtti.

“Dünyaca ünlü hafızlarımızla Kur’an-ı Kerim dinletisi, vaaz, sohbet ve mukabele programlarına devam edeceğiz”

Oluşturdukları mekanlarda çocuklara yönelik farklı etkinler yapacaklarını kaydeden Müftü Yıldırım, “Kernek Karagözlüler Camii’nin bulunduğu Kernek Meydanı'nda Diyanet İşleri Başkanlığımızın iş birliğiyle bir etkinlik çadırı oluşturduk. Bu etkinlik çadırımızda iftar ve sahur ikramlarında bulunacağız. Gece saat 01.00’de sahurluk dağıtacağız. İftar vaktinde ise iftar vereceğiz. Aynı zamanda burada halkımıza yönelik özel Ramazan etkinlikleri düzenleyeceğiz. Diğer illerden din hizmeti sunmak üzere görevlendirilen takviye ekipler de geldiler. Onlarla beraber dünyaca üncü hafızlarımızla Kur’an-ı Kerim dinletisi, vaaz, sohbet ve mukabele programlarına devam edeceğiz. Bunun yanı sıra hatimle teravih kılınan camilerimiz var. Merkez ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt olmak üzere diğer ilçelerimizde de hatimle teravih namazı kıldıracağız. Bu programları İnşallah Ramazan ayı boyunca en iyi şekilde idrak edilmesi adına çalışacağız.” dedi.

“Hasarı az olan camilerimizde hizmet sunmaya devam edeceğiz”

Depremin camilerde hasar meydana getirdiğini anımsatan Müftü Yıldırım, “Malatya’da yaklaşık 968 camimiz var bu camilerimizden 400 kadarı bizim tespitlerimize göre hasar almış durumda. Tabi uzman incelemesi olmadığı için sadece tahmini bir rakam söylüyoruz. Hasarı az olan camilerimizde hizmet sunmaya devam edeceğiz ama hasarı tehlike boyutunda olan camilerin yerine kurulan çadır mescitlerde hizmet vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

“İnşallah bu ayı Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde idrak edeceğiz”

Mübarek Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden nasip olunacağı temennisinde bulunan Yıldırım, “Ramazan ayı hediyeleriyle birlikte bol sevaplı geliyor, İnşallah Ramazan ayını Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde idrak edeceğiz.” diye kaydetti.

“Camilerimize ve çadır mescitlerimize yaş gözetmeksizin herkesi bekliyoruz”

Din hizmetini yaş gözetmeksizin doğumdan ölümüne tüm Müslümanlara sunduklarını belirten Yıldırım, “İnşallah camilerimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızla taşırız. Çünkü çocuklarımız camilerimizin neşe kaynağı. Çünkü bizler, yarın camilerimizi ve ülkemizi çocuklarımıza emanet edeceğiz. Tüm kardeşlerimizi yaş gözetilmeksizin camilerimize ve çadır mescitlerimize bekliyoruz. Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatında sunmuş olduğu örneklerde olduğu gibi inşallah Mescid-i Nebevi'nin ruhunu tüm camilerimizde ve yeni oluşturduğumuz bütün çadır mescitlerimizde yaşayalım istiyoruz. Bütün halkımızı camilerimize ve mescitlerimize bekliyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55