,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C

Malatya’da ambulans helikopter hizmet vermeye başlandı

Malatya’da ambulans helikopter hizmet vermeye başlandı
Sağlık Bakanlığı, Malatya ve çevre illere hizmet verecek olan ambulans helikopteri, 3 yıl aradan sonra tekrar Malatya’ya gönderdi.

 

Türkiye’de Malatya ile birlikte sadece 17 ilde bulunan ambulans helikopter, yaklaşık 3 yıl önce Malatya’dan alınmıştı. Bugün tekrar Malatya’ya gönderilen ambulans helikopter, Malatya’da konuşlanarak, acil hasta ve nakillerde Malatya çevre il ve ilçelere hizmet verecek.

Malatya Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin otoparkına inen ambulans helikopteri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yapılan incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Şahin, Türkiye’de sabit helikopter ambulansı olan 17 ilden biri de Malatya olduğunu söyledi.

“Hava ambulansı çok acil vakalarda, dakikalarla yarışıldığı vakalarda hastalarımızın intikalini sağlayacak”

Vali Şahin, “Hava ambulansımız Tulga Hava Üssü’nde konuşlanacak, pilotumuz ve ekibimizde Malatya’nın kadrosunda bulunacak. Malatya merkez ve ilçelerine ve ayını zamanda civar illere ve Malatya’ya yakın ilçelere buradan hizmet vereceğiz. Öncelikle bu hava ambulansı çok acil vakalarda, dakikalarla yarışıldığı vakalarda hastalarımızın intikalini sağlayacak. Ayrıca bazı durumlarda hasta sevklerinde de kullanılabilecek. İnşallah ihtiyaç olmaz ama sağlık hizmetleri süreklilik arz eden hizmetler. Her zaman ve koşula hazır olmamız lazım. Hava ambulansı da Malatya’da ki sağlık hizmetlerini daha ileri bir noktaya taşıyacak. Öncelikle Sağlık Bakanımıza Malatya’mıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm sağlık ekiplerimizi de göstermiş oldukları fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mıza hayırlı olsun.” dileğinde bulundu.

Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk ise 3 yıl aradan sonra tekrar helikopter ambulansını Malatya’ya kazandırdıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Gerçekten acil sağlık hizmetlerinde bölge illeri olan Elâzığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli için olması gereken bir şeydi. Tekrar Malatya’mıza kazandırdık. Helikopter ambulansımız ambulans helikopterimiz Malatya’mızdaki Tulga kışlamızda kalacak. Ekipleri acil 112 sağlık hizmetlerimiz tarafından koordine edilecek. Ambulans helikopterimiz bu 4 İl haricinde Adıyaman ve Kahramanmaraş’ında bize yakın ilçelerine hizmet vereceğiz. Hem hasta nakli hem acil hastanın alınması noktasında gerçekten ciddi kolaylıklar ve hasta lehine sonuçlanacak, sağlığının iyileşmesine sonuçlanacak İnşallah güzel sonuçlar bekliyoruz. Çünkü bazen acil bir hasta için bir iki dakikanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bir kalp krizini veya bir trafik kazasını ne kadar erken bir sağlık tesisine ulaştırabilirseniz, özellikle ağır kış şartlarında ulaşımın zor olduğu yerlerde işimizi çok kolaylaştıracaktır.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55