,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Malatya Umut Kervanı Ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı

Malatya Umut Kervanı Ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı
Umut Kervanı Malatya; Ekim ayı boyunca yetim, mağdur ve muhtaç 110 aileye nakti, ayni, ayakkabı ve elbise yardımında bulundu.

 Umut Kervanı Malatya yaptığı yardımlar ile ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Malatya Temsilcisi M. Emin Yıldız, "Ekim ayının ilk gününden başlayarak son gününe kadar, Malatya merkez ve kırsalında önceden tespit ettiğimiz yaklaşık 110 yetim, muhtaç ve mağdur aileye nakdi, ayni, ayakkabı, et, elbise ve ev eşyası yardımında bulunduk. Bizler sadece Hayırseverlerle muhtaç sahibi aileler arasında köprü vazifesini görüyoruz, sizlerden kabul ettiğimiz bağışları direk muhtaç sabibi ailelere ulaştırıyoruz. Nitekim Hz Muhammed (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır "Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir. (Tirmizî, Kıyâme, 18) Rabbim hayırseverlerin hayrını kabul etsin” dedi.

 

Yıldız açıklamasının devamında, Ekim ayında 1,100 TL nakti, 560 TL ayakkabı, 1,600 TL giyim, 1,480 TL et ve 8500 TL ev eşyası yardımında bulunduklarını belirterek, Ekim sonrası yardımlara hız kesmeden devam edeceklerini ve hayırseverlere muhtaçlara ulaştırılması adına maddi yardımlarını esirgememeleri çağrısında bulundu.

Yıldız açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Bizde kayıtlı bulunan yüzlerce yetim, muhtaç ve mağdur aile var, Siz Malatyalı hayırseverlerden beklentilerimiz kendilerine ulaşmakta sıkıntı çektiğimiz yetim, mağdur ve muhtaç bu ailelerimize destek vermeniz, desteklerinizin artarak devam etmesini talep ediyoruz. Biz hayır kuruluşları olarak sizle yetim, mağdur ve muhtaç aileler arasında köprü görevini yapıyoruz. Gelin bu ailelerimize sahip çıkalım ki Rabbimizin rızasına nail olalım ve ahirette Rabbimizin huzurunda hesabımızı kolay ve daha rahat verebilelim” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55