,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Malatya Peygamber Sevdalılarından il müftüsü Işıldar'a ziyaret

Malatya Peygamber Sevdalılarından il müftüsü Işıldar'a ziyaret
Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle il müftüsü Veysel Işıldar'ı ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları heyetini, il müftüsü Işıldar karşıladı. Cami ve din görevlilerinin ehemmiyetinden bahseden müftü Işıldar, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Işıldar, Peygamber Sevdalılarının sahadaki çalışmalarını takip ettiklerini, özellikle Peygamber Efendimizin hayatını konu alan, siyer yarışmalarıyla büyük hayırlara vesile olduklarını söyledi.

Yaptıkları ziyaret ile ilgili konuşan Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından itibaren her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle İl Müftüsü Veysel Işıldar'ı ziyaret ettiklerini, müftü Işıldar'ın şahsında tüm din görevlilerinin haftasını kutladıklarını belirtti.

Ziyaretten dolayı Peygamber Sevdalıları Derneği yetkililerine teşekkür eden İl Müftüsü Veysel Işıldar, "Bu sene teması 'vefa' olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle birçok kuruluş, sivil inisiyatif temsilcilerimiz, belediyelerimiz, daire amirlerimiz gerek birebir ziyaretler yaparak gerek telefonla arayarak haftamızı tebrik ettiler. Bugünde Malatya Peygamber Sevdalıları Derneğinden kardeşlerimiz bizleri ziyaret ettiler, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

"Cami merkezli yapılan din hizmetleri, toplumun her kesimini kucaklıyor ve doğumundan ölüme kadar insana hizmet sunuyor"

Işıldar, "Cami merkezli bir din hizmeti; her zaman ülkemiz ve milletimiz için çok önemlidir. Camiler, manevi ve milli dinamiklerimizin oluştuğu yerlerdir. Camiler, hangi görüşe sahip olursa olsun gittiklerinde kendilerine kucağını açan mekanlardır. Camiler birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize çok önemli katkı sağlıyor. Cami merkezli yapılan din hizmetleri, toplumun her kesimini kucaklıyor ve doğumundan ölüme kadar insana hizmet sunuyor." diye konuştu.

"Mekan yetersizliğinden dolayı 4-6 yaş Kur'an kurslarında talebi karşılayamıyoruz"

Kur'an kurslarının hafta sonu devam ettiğini ve kişi istediği saatte gidip Kur'an-ı Kerim'i öğrenebileceğine dikkat çeken Işıldar, mekân yetersizliğinden dolayı 4-6 yaş Kur'an kurslarında talebi karşılayamadıklarını söyledi.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Işıldar, her yeni yapılan caminin müştemilatında muhakkak 4-6 yaş Kur'an kurslarının planlamasının yapılması gerektiğini, her anne babanın çocuklarına öğretmekle Allah'a karşı sorumlu olduğu tüm bilgileri sahih bir şekilde bu kurslarda öğrendiklerini kaydetti.

Ziyaret, karşılıklı iyi temennilerle son erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55