,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: "Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: "Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iş yerlerinde ve evlerde meydana gelen hasarları yerinde inceleyerek gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremde hasar gören yerleşim yerlerinden biri de Malatya’nın Battalgazi İlçesi oldu.

İlçe esnafını ve evleri zarar gören vatandaşları ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iş yerlerinde ve evlerde meydana gelen hasarları yerinde inceleyerek gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

"Kullanılan demirlerin ve malzemelerin yetersiz olmasından dolayı kolonların patladığını gördük"

Vatandaşların ağır hasarlı binalar yerine akrabalarında kalmalarını veya Belediyeye ait tesisler ile gösterilecek ikamet alanlarını kullanmalarını isteyen Gürkan, "Depremin merkez üssü her ne kadar Elazığ Sivrice olsa da, Doğanyol’da 4 vatandaşımızı kaybettik. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Elazığ’da sonuçları ağır olan bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü geniş bir alanda hissedildi. Deprem geçtikten sonra başka alanlarda da ağır hasarların olduğunu görüyoruz. Şükürler olsun ki Battalgazi ilçemizde can kaybımız yok. Ancak oturulacak mekânlarla alakalı olarak ağır hasarların olduğunu tespit ettik. Dün gittiğimiz Hisartepe, Bulutlu, Tanışık, Pelitli ve Düzyol bölgesinde eski ahşap evlerin hiçbirinde oturulacak durum kalmamış. Geldiğimiz ve gördüğümüz yerlerde, zaman içerisinde kullanılan demirlerin ve malzemelerin yetersiz olmasından dolayı kolonların patladığını gördük."

"Vatandaşımızın mağdur edilmemesi noktasında gerekli çalışmalar yapılacaktır"

AFAD ile kurmuş oldukları 70 ekiple Malatya’nın her tarafında yoğun bir tarama içerisinde olduklarını belirten Gürkan, "Bu taramalar sonucunda hafif, orta ve ağır hasarlı meskenleri ve işyerlerini tespit edeceğiz. Depremle ilgili bakanlarımızın da olacağı koordinasyon toplantısına katılacağız. Toplantıda özellikle ağır hasar gören evlerle ilgili yardım ve tespit noktasında çalışmalarımız devam etmektedir. Battalgazi ilçemizde yapmış olduğumuz ziyarette, özellikle betonarme binalarımızda büyük bir hasarın olduğunu gördük. Ekiplerimiz, burada orta ve ağır hasarlı binaların tespitlerini yapacaklar. Bunların AFAD ve Koordinasyon Kurulunda değerlendirilerek vatandaşımızın mağdur edilmemesi noktasında gerekli çalışmalar yapılacaktır." şeklinde konuştu.

"Depremzedeler için günlük 6 bin kişilik yemek çıkarılıyor"

Büyükşehir Belediyesine ait spor salonlarının, semt konaklarının ve sosyal tesislerin hepsinin açık olduğunu belirten Gürkan, "Hepsinde gece ikamet eden vatandaşlarımız var. Evlerine giremeyen, korkan vatandaşlarımızı burada misafir ediyoruz. Günlük 6 bin kişilik yemek çıkarılıyor. Doğanyol Gökçe mahallemize seyyar mutfağımız tarafından yemek gönderiliyor. Ayrıca, Hisartepe, Bulutlu, Tanışık, Pelitli ve Düzyol mahallelerimizde de sıcak yemek verilmeye başlanacaktır." dedi.

"Valilik, AFAD ve Büyükşehir olarak gerekli tedbirleri aldık"

Gürkan, son olarak "Bulutlu bölgemize yapmış olduğumuz ziyaret sırasında konteyner kent kurulması noktasında dün Sayın Valimiz ile yer tespiti yapılarak gerekli talimatlar verildi. İnşallah o çalışmaların akabinde Bulutlu bölgemizde camiye sığınan vatandaşlarımız bir an önce konteyner kente geçerek yaşamlarını idame edecekler. Daha sonraki süreçte mahallenin başka yerine geçme çalışmalarımız devam edecektir. Buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Valilik, AFAD ve Büyükşehir olarak gerekli tedbirleri aldık. Tekrardan milletimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55