,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Mahmut Barut MÜSAİD Şanlıurfa başkanı oldu

Mahmut Barut MÜSAİD Şanlıurfa başkanı oldu
MÜSİAD, 19'uncu Olağan Kurulu Toplantısını Şanlıurfa’da gerçekleştirdi. Toplantıda aynı zamanda MÜSİAD Şanlıurfa Şubesinin yeni yönetim kurulu da belirlendi. Tek aday listesiyle gidilen kongrede Mahmut Barut, MÜSAİD Şanlıurfa Şubesinin yeni başkanı oldu.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen 19’uncu Olağan Kurulu Toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, doların yükselmesi için birilerinin spekülasyon yaptığını söyledi.

MÜSİAD, 19'uncu Olağan Kurulu Toplantısını Şanlıurfa’da gerçekleştirdi. Toplantıda aynı zamanda MÜSİAD Şanlıurfa Şubesinin yeni yönetim kurulu da belirlendi. Tek aday listesiyle gidilen kongrede Mahmut Barut, MÜSAİD Şanlıurfa Şubesinin yeni başkanı oldu.

Toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak birer konuşma yaptı.

Konuşmasında MÜSİAD’ın çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Olpak, son günlerde dolarda yaşanan yükselişe değindi.

Amerika Doları'ndaki oynamanın iki ayağı olduğunu belirten Olpak,”Birincisi hiç kimsenin etkin olamadığı başka ülkelerin çok etkilendiği doların değer kazanması. O noktada elimizden fazla bir şey gelmiyor ama tedbirlerimiz almamız gerekiyor. Diğeri ise birilerinin üzerinde oynadığı bir spekülasyon süreci. Bu kanaate nasıl vardınız derseniz üç tane veri sunayım. Doların yükseldiği bu süreçte tahvil piyasasına bakın aynı şekilde bir değişim yok. Yurtdışı döviz çıkışına baktık bunu doğrulayan bir döviz çıkışı yok. Ülkemizin risk değişim birimine baktık böyle bir değişim söz konusu değil. O zaman birileri oynuyor.” dedi.

Bu durum karşısında yapılması gerekenleri de açıklayan Olpak  “Öncelikle sabredeceğiz. Ama iş dünyası sadece sabretmekle yeterli olmamalıdır. Sonrasında kendi para birimimize sahip çıkacağız. Bunun yolu öncelikle kendi aramızdaki alışverişleri yabancı para ile yapmayacağız. Neredeyse ekmeğimizi bile dövizle alacak bir noktaya gelmişiz. Şikayet etmeden buna en başta sahip çıkması gerekenler bizleriz. Başka bir konu tasarruflarımızı kendi para birimimizle yapacağız. Elbette hükümetimiz de yurt dışı ithalat ve ihracat işlemlerimizi kendi para birimimizle yapılması için çalışmalar yürütüyor. Son tavsiyem iş dünyası ticaretten ve yatırımdan kazanır. Riskimizi azaltmak istiyorsak hangi para birimi ile gelir elde ediyorsa o para birimi ile borçlanmaya özen gösterelim.”

Program, Vali Tuna’ya verilen hediye ile sona erdi. (İLKHA) 

musaid-sanliurfa.jpg

musaid-sanliurfa-001.jpg

musaid-sanliurfa-002.jpg

musaid-sanliurfa-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55