,
  • BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Mahmud Abbas'tan ABD büyükelçisine: İt oğlu it

Mahmud Abbas'tan ABD büyükelçisine: İt oğlu it
El Fetih Lideri Mahmud Abbas, siyonistlerin işgal altındaki Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşim yerlerini savunan ve buraların "israil’e ait" olduğunu söyleyen ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman’a "it oğlu it" dedi.

Filistin lideri Mahmud Abbas, ABD Büyükelçisi David Friedman için "it oğlu it" dedi.

El Fetih Lideri Mahmud Abbas, siyonistlerin işgal altındaki Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşim yerlerini savunan ve buraların "israil’e ait" olduğunu söyleyen ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman’a "it oğlu it" dedi.

Filistinli üst düzey yöneticilerin katıldığı bir toplantının açılışında konuşan Abbas, "Yahudi yerleşim yerleri meşru. Birçok ABD'li yetkili bunu böyle kabul ediyor. Bunların başında da Tel Aviv'deki Büyükelçileri David Friedman geliyor. 'Yahudiler evlerini kendi topraklarında inşa ediyorlar.' diyor. İt oğlu it. Onlar kendi topraklarında mı inşaat yapıyor? O işgalci, ailesi de işgalci. O, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi, ondan ne bekleyebiliriz ki?" ifadelerini kullandı.

Bu arada İbranice yayın yapan Maarif gazetesinin internet sitesindeki haberde Friedman, Abbas'ın kendisiyle ilgili "it oğlu it" sözüne tepki gösterdi. "Ebu Mazin (Abbas) bana 'İt oğlu it.' diyor. Bu siyasi bir hitap mı yoksa Yahudi düşmanlığı mı? Bu konuda yorum yapmıyor ve kararı size bırakıyorum." dedi.

Terör çetesi Başbakanı Netanyahu ise, ABD yönetiminin uzun süredir ilk kez Filistin yönetimine "yeter" dediğini öne sürerek, "Görünen o ki Filistin yönetimi bu gerçeğin ardından bir şok yaşadı ve kendini kaybetti." ifadelerini kullandı.

"Bundan böyle ABD ile iş birliğini reddediyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal topraklarına büyükelçi olarak atadığı Friedman, seçim kampanyası boyunca kendisine terör çetesi konusunda danışmanlık yapmıştı. Siyonist işgalcilerin yeni yerleşim yerleri inşa etmesine ve ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına destek veren Friedman, terör çetesi ile çok yakın ilişkilere sahip bir isim olarak biliniyor.

Friedman geçen ay yaptığı bir açıklamada, "Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin topluca boşaltılması israil'de iç savaş çıkmasına yol açabilir." diyerek, işgalcilerin buraları kendi toprakları olarak gördüklerini bu topraklara bağlı olduklarını ifade etmişti.

Friedman, bir dönem işgal topraklarında yayımlanan Yahudi yerleşim birimi yanlısı Siyonist Arutz Sheva ve Jerusalem Post gazetelerinde de köşe yazarlığı yapmıştı. ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Friedman'ın aynı zamanda Kudüs yakınındaki Telbiye bölgesinde de bir evi bulunuyor. Friedman'ın kızı da geçen yıl işgal altındaki topraklara göç ederek burada yaşamaya başladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55