,
  • BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Mahkeme, BTK’ya ceza kesmeden önce uyarmalısın dedi

Mahkeme, BTK’ya ceza kesmeden önce uyarmalısın dedi
TELKODER üyesi bir işletmecinin açtığı davanın kesinleşmiş sonucuna göre BTK bundan sonra idari para cezası uygulamadan önce işletmecilere ihtarda bulunacak.

BTK tarafından yapılan denetim sonucunda, bir yükümlülüğü ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında doğrudan idari para cezası uygulanan TELKODER üyesi bir işletmeci tarafından açılan davada, idarenin iyi yönetim ilkesine uyması gerektiği vurgulandı. “Ölçülülük, yetkinin kötüye kullanılmaması, eşitlik, tarafsızlık, dürüstlük, nezaket, şeffaflık, hesap verilebilirlik, haklı beklentiye uygunluk, kazanılmış hakların korunması, dinlenilme hakkı, savunma hakkı, bilgi edinme hakkı” gibi temel değerleri içeren iyi yönetim kurallarına aykırılığın, düzenleyici otoritenin varlık sebebine aykırı olacağı temelinde açılan davada, Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kesin karar ile, BTK’nın uyarıda bulunmaksızın doğrudan cezalandırmaya gitmesi hukuk ve hakkaniyete aykırı bulundu. Sektör adına “emsal karar” niteliği taşıyan bu önemli karar, TELKODER tarafından Elektronik Haberleşme hizmeti sunan tüm işletmeciler için güven arttırıcı bir sonuç olarak değerlendirildi.

 

BTK'nın, artık sektörümüzü var eden şirketlere daha özenli yaklaşmasını ve benzeri sorunlara yol açmayacak şekilde tedbir almasını umuyor ve bekliyoruz diyen TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak, “TELKODER ve üyeleri ülkemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın en iyi seviyede haberleşme imkanlarından faydalanması adına çalışmalarını özenle yürütüyor. Ancak, sürekli ceza verilen, bu nedenle çok zarar gören ve artık umursamaz hale gelmeye başlayan bir sektör ortamı da bizleri üzüyor. Verilen cezanın miktarından öte, temiz şirket sicilinin, uyarı olmadan doğrudan ceza verilerek gölgelenmesi hiçbir şirket tarafından kabul edilemez. Mahkeme’nin aldığı bu emsal karar, BTK’nın bir ceza kesmeden önce uyarı yapmasını artık kural haline getiriyor. BTK'dan, yasalara ve yönetmeliklere uygun davranan firmaların saygınlığına özel önem vermesini bekliyoruz.” dedi.

 

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yaygınlaştırılmaya çalışılan temel değerlerin yargı tarafından da benimsenmeye başladığını göstermesi açısından da son derece önemli görünen karar, sadece elektronik haberleşme sektörü ve BTK’yı değil tüm ekonomik faaliyet alanları ve düzenleyici otoriteleri olumlu yönde etkileyecektir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55