,
  • BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Mahalle sakinleri evlerindeki eşyaları İdlibli kardeşlerine yolladı

Mahalle sakinleri evlerindeki eşyaları İdlibli kardeşlerine yolladı
​Şanlıurfa'da İHH öncülüğünde bir araya gelen kırsal mahalle sakinleri, bir TIR yardım malzemesi toplayarak Türkiye sınırındaki İdlibli kardeşlerine gönderdi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir araya gelen 4 kırsal mahallenin sakinleri, İdlib'teki bombalardan kaçarak Türkiye sınırına sığınan İdlibli kardeşleri için yardım kampanyası düzenlendi.

Cami imam hatiplerinin öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyasına Yeniköy (Cudeyde), Perşembe (Hamis), Yeşiltepe (Gubat), Altıntepe (Rasim) kırsal mahalle sakinleri destek verdi.

Mahalle sakinleri evlerindeki yatak, yorgan, battaniye, halı ve gıda malzemeleri ile birlikte bir miktar nakdi yardımı düzenlenen kampanyaya bağışladı.

Toplanan yardım malzemeleri Yeniköy Mahallesi meydanında mahalle sakinleri tarafından, TIR'a yüklenerek İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

video

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, yapılan çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu belirterek, "Yeniköy (Cudeyde), Perşembe (Hamis), Yeşiltepe (Gubat), Altıntepe (Rasim) Mahallesinde, köy imamı kardeşlerimizin öncülüğünde köy halkı bir araya gelerek İdlib'teki soğuktan ve bombalardan kaçıp sınırımızdaki yakın yerlere konuşlanan ve yaşam mücadelesi veren Müslümanlar için ellerindeki çul, halı, halıfleks, battaniye, gıda vesaire her türlü insani yardım malzemesi toplamışlardır. Bu, bölgemiz ve Türkiye'miz için örnek bir çalışmadır.  Bütün çevre köylerinde bu köylerimiz gibi böyle bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Bu kardeşlerimiz, 10 günde, bir TIR insani yardım malzemesini hazırladılar. Bizlere teslim ettiler. İnşallah bu kardeşlerimiz adına bu malzemeleri, muhtaç durumdaki kardeşlerimize ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Yeniköy (Cudeyde) İmam Hatibi Mustafa Çiftçi ise yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederek "Köy imamları ve halkı olarak 'İdlib'e yardım kampanyası başlatalım' dedik. Elhamdülillah köy halkımızın ve diğer dostlarımızın teveccühü ile bir TIR yardım malzemesi topladık. Rabbim, İnşallah hep veren el olmayı bizlere nasip eylesin. Rabbim, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu yardım kampanyamızda bizlere yardımcı olan köydeki bütün kardeşlerimize, uzaktan yakından bizlere yardım gönderen tüm Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim, İnşallah oradaki Müslüman kardeşlerimizin yurtlarına da barış, esenlik ve huzur nasip eylesin." şeklinde dua etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55