,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

​Mahalle sakinleri 20 yıldır iftarda bir araya geliyor

​Mahalle sakinleri 20 yıldır iftarda bir araya geliyor
Bingöl Merkez Kültür Mahallesi sakinleri 20 yıldır her Ramazan ayında düzenledikleri iftar programı ile bir araya geliyor.

Bingöl'de 20 yıldır geleneksel hale getirdikleri iftar programında bir araya gelen mahalle sakinleri, dayanışma ve kardeşlik örneğini sergiliyor.

Yüzlerce mahalle sakinin katılım gösterdiği geleneksel iftar programında bir dayanışma örneği sergilenirken; çocuk, genç ve yaşlıların katıldığı iftarda renkli görüntüler oluştu.

Kültür Mahallesi (Afatlar) sakinlerinin 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediği iftar programı büyük ilgi gördü. İnşaatı devam Kültür Camii içinde düzenlenen iftar yemeğine yüzlerce kişi katıldı.

Nezih bir ortamda gerçekleşen yemekte bir araya gelen mahalle sakinleri, sıcak ve samimi bir ortamda sohbet ederek iftarlarını açtı.

Mahallesi sakinleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu organizasyonda buluşmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler. Bu tür etkinliklerin mahalle olarak düzenlenmesinden duydukları mutluluğu dile getiren mahalle sakinleri, bu tür iftar etkinliğinin her mahallede olması gerektiğini ifade ettiler.

"Yıllardır yaptığımız iftar programımız kaynaşmaya sebep oluyor"

İftar programı hakkında konuşan Kültür Mahalle Muhtarı Ali Bozkurt, mahallelinin kaynaşması ve dayanışması için yıllardır geleneksel hale getirilen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, "Ramazan ayı her açıdan güzel ve bereketli bir aydır. Bu yıllardır devamlı yaptığımız bu programın birçok faydası olduğundan diğer mahallelerde de yapılması iyi diye düşünüyorum." dedi.

"Camiler Müslüman milletimizin sayesinde yükseliyor"

Kültür mahallesinde yapımı devam eden cami hakkında hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Muhtar Bozkurt, "Mahalle camimiz yeniden yapıyoruz. Gördüğünüz gibi inşaatı daha bitmedi. Bu caminin bir an önce ibadete açılması için herkesten destek bekliyoruz. Bir an önce bitirmemiz lazım. 3 yılda bitirsek ne mutlu bize. Camiler Müslüman milletimizin sayesinde yükseliyor." ifadelerini kullandı.

"Allah için Müslüman, Müslümanı sevsin"

Bayram hakkında konuşan Bozkurt, şunları söyledi: "Bütün İslam aleminin bayramını kutluyorum. Nice bayramların gelmesini de bekliyoruz. Bayram güzel bir şeydir. Paylaşmak güzel bir şeydir. Şu an dünyanın değişik yerlerindeki acıların nedeni, Müslümanlar birbirine sahip çıkmadığından dolayıdır. Ecnebiler bir birine sahip çıkarken, Müslümanlar bir birine sahip çıkmıyor. Yarın Allah katında hesap günü var, kimse dünyanın peşine düşmesin. Allah için Müslüman, Müslümanı sevsin. Müslümanların fitne ve fesada yer vermeyip, uyanık davransınlar."

"Mahalleli olarak 20 yıldır iftarda bir araya geliyoruz"

Mahalle iftarını organize edenlerden Hüseyin Aşan da 20 yıldır mahallelerinde geleneksel hale gelen iftarda bir araya geldiklerini söyleyerek, bundan sonraki yıllarda da sürdüreceklerini söyledi.

Aşan, şunları söyledi: "Ramazan'ı şerifte sıkıntı ve sorunları bir tarafa bırakarak kardeşler olarak bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu iftara mahalleli olarak herkes bir şekil katkı yapıyor. Bu vesileyle bu yıl yeni bir uygulama başlattık. Dedi ki betonlaşmanın da başlamış olduğu Kültür Mahallesi'nde çocuklarımız da gelip birbirini tanısın, çocuklar büyüklerini tanısın. Çünkü hem biz kendi çocuklarımızı tanımıyoruz. Arkadaşlarımızın çocuklarını tanımıyoruz. Arkadaşlarımızın çocukları bizi tanımıyor. Tanımayınca doğal olarak utanmıyorlar yani her türlü çirkin fiilide işleyebiliyorlar. Bunun önüne geçmek için çocuklarımızda katılım gösteriyor. Rabbim fakir fukaraya yardım etsin yeryüzünde bütün mazlumların yardımcısı olsun inşallah. Bu güzel programı umarım bundan sonra diğer mahallelerde yaparlar."

"Aç susuz kardeşlerimizi düşünerek israftan kaçınalım"

Bayram temennilerini paylaşan Aşan, "Allah rızası için bu Ramazan'ı şerifi vesile kılarak bir araya gelelim. Özellikle evli kardeşlerimiz ve evli bayan kardeşlerimiz lüksten, israftan uzak dursunlar. Yemen'de, Suriye'de Afganistan'daki aç kardeşlerimizin halini düşünerek bu Ramazan'ı şerifin manasına da uygun bir şekilde İnşallah idrak ederiz. Allah şimdiden dünyada ve ahirette bayramlarımızı kabul etsin Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55