,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

​ "Mağdurlar cezaevlerinde bulunduğu müddetçe kimse ‘28 Şubat bitti’ demesin"

​ "Mağdurlar cezaevlerinde bulunduğu müddetçe kimse ‘28 Şubat bitti’ demesin"
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı ve beraberindeki heyet, 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların ailelerini ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte 28 Şubat darbesinin yıldönümü dolayısıyla bazı ziyaretlerde bulundular.

Batman'da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan 28 Şubat ve FETÖ mağduru aileleri ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, ziyarette mahkûmların aileleriyle yakından ilgilenerek dertlerini dinledi.

Böylesi bir günde kendilerini hatırlayıp ziyaret ettiğinden ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini ileten mağdur aileler, Türkiye’de adaletin kendileri için işlemediğini, yılladır mağduriyetlerinin devam ettiğini belirttiler. Mağduriyetlerinin görmezden gelindiğini dile getiren aileler, tek isteklerinin cezaevlerinde ömür tüketen yakınları için yeniden yargılama yolunun açılması olduğunu yinelediler.

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, FETÖ'nün polis ve yargı ayağı tarafından kimi 10-15 yıl, kimisinin ise çeyrek asırdır İslami kimliğinden dolayı cezaevinde olduğunu hatırlattı.

“Bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunulmadı”

28 Şubat gününde mağdur aileleri ziyaret edip sıkıntılarını dinlediklerini aktaran Durmaz, “Bugün 28 Şubat darbesinin sene-i devriyesidir. Bu münasebetle bizler HÜDA PAR olarak 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurların ailelerini ziyarette bulunduk. Ziyaretlerde mağdur ailelerin yaşadığı sıkıntıları kendilerinden dinledik. Aileler yıllardan bu yana adaletin gelmesini beklediklerini ifade ettiler. Yıllardır 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının yaşadıklarından söz ediliyor ancak bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunulmadı.” dedi.

“Mağdurlar cezaevlerinde bulunduğu müddetçe kimse ‘28 Şubat bitti’ demesin”

28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmediğini vurgulayan Durmaz, “Bizler bu mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerin adım atması gerektiğini düşünüyoruz. Müslüman bir ülkedeyiz ve ne acı ki, İslami şahsiyetlerinden dolayı Müslüman olan bir ülkede insanlar 25 yıldır cezaevlerindedirler. Bu yaşanılanlar ülkenin en yetkili kişisi tarafından dile getirilmiş durumda. Ancak maalesef tüm bunlara rağmen adım atılmıyor. 28 Şubat ile hesaplaşıldığı ifade ediliyor. Ülke yöneticileri bunu ifade ediyorlar. Ancak şu bilinmeli ki, ‘28 Şubat ile hesaplaştık’ demeleri çok anlam ifade etmiyor. Çünkü şu anda bile 28 Şubat’ın mağdurları hâlâ cezaevlerindedir. 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağduru insanlar cezaevlerinde bulundukları müddetçe hiç kimse ‘28 Şubat bitti’ dememelidir. 28 Şubat’ın bitmesi için adımlar atılmalıdır. Yıllardan bu yana adaletin yerine gelmesini gözleyen insanların o bekleyişi sona ermelidir ki, 28 Şubat sona ersin diyebilelim.”

“Geçmişimiz olmadı bari bir geleceğimiz olsun”

İslami hizmetlerinden dolayı tutuklu bulunan hükümlü Molla M. Şerif Çelik’in kızı Halime Çelik, yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini kaydetti.

Çelik, şunları söyledi: “Babam cezaevine girdiği zaman 22 yaşındaydı, şu anda 47 yaşında. Ömrü hep orada geçti, bir geçmişi olmadı. Biz istiyoruz ki bari bir geleceği olsun. Ne kadar ömrümüzün kaldığını bilmiyoruz, bari son yıllarımızı beraber geçirelim istiyoruz. Ayrıca çok zorumuza giden bir durum var. Babama ceza veren FETÖ hâkimleri şu anda babamızla aynı cezaevinde bulunması çok zorumuza gidiyor.Babalarımızın yeniden yargılanmasını istiyoruz.”(İLKHA)
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55