,
  • BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Mağduriyetlere neden olan güvenlik soruşturmaları kaldırılmalı

Mağduriyetlere neden olan güvenlik soruşturmaları kaldırılmalı
​Müvekkili olduğu öğretmenin güvenlik soruşturması sürecinde yaşadığı ağır stres sonrası kalp krizi geçirdiğini belirten Avukat Ömer Altın, güvenlik soruşturmalarının kaldırılmasını istedi.

Batman’da müvekkili olduğu Yahya Çelikkaya’nın 3 yıl süren güvenlik soruşturmasında büyük mağduriyet yaşadığını, bu süreçte yaşadığı stres sonucunda atandıktan 20 gün sonra kalp krizi geçirdiğini belirten Avukat Ömer Altın, büyük mağduriyetlere yol açan güvenlik soruşturmalarının kaldırılmasını istedi.

Avukat Altın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitiren Batmanlı müvekkili Yahya Çelikkaya’nın yaşadığı sıkıntı ve mağduriyetlerini gündeme getirerek, güvenlik soruşturmalarının yüzbinlerce kişiyi mağdur ettiğini söyledi.

"Üye olmadığı dernek bahane edilerek ataması 3 yıl boyunca yapılmadı"

Altın yaptığı açıklamada, “Müvekkili olduğum Yahya Çelikkaya, 2017 yılında sözleşmeli öğretmen sınavını kazandıktan sonra, güvenlik soruşturması olumsuz geldiği için ataması iptal edildi. Güvenlik soruşturması gizli olduğu için gerekçesini öğrenemedik. Buna karşın Ankara 17’nci İdare Mahkemesi’nde dava açtığımızda, olumsuzluk gerekçesi olarak, kendisinin KHK ile kapatılan derneğe üye olmadığı; ancak üye olanlarla arkadaşlığının bulunması gerekçe gösterildi. 3 yıla yakın mahkemesi sürdü. Mahkeme kendisinin bir suçunun olmadığını belgelemesinin ardından göreve başlamasını istedi." ifadelerini kullandı.

"Göreve geldikten 20 gün sonra kalp krizi geçirdi"

Güvenlik soruşturmasının müvekkilinin hem ekonomik hem de psikolojik olarak büyük sıkıntılar yaşamasına yol açtığını belirten Altın, "Mahkemenin sürdüğü bu 3 yıl içerisinde kendisi hem ekonomik hem psikolojik sorunlar yaşadı. 3 yıllık psikolojik bir süreçten sonra yaşadığı mağduriyetin ardından göreve başlamak için yaklaşık bir ay önce Erzurum’a giderek göreve başladı. 2 gün önce kalp krizi sebebiyle vefat ettiğini öğrendik. Bu da bizi derinden etkiledi.” dedi.

"Güvenlik soruşturmaları hukuka aykırıdır"

Güvenlik soruşturmalarının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Altın yetkililere çağrıda bulunarak, “Bu güvenlik soruşturmaları hukuka aykırıdır. Mahkemelerin uzun sürmesi de dikkate alındığında bu süreçte insanlar oldukça mağdur olmaktadırlar. Yahya mağduriyet yaşadı. Yahya gibi binlerce mağdur kişinin olduğu bilinmektedir. Yahya gibi insanların daha fazla mağduriyet yaşamamaları için güvenlik soruşturmalarının kaldırılması umuyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55