,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

Mağdur ailenin yardımına Umut Kervanı ulaştı

Mağdur ailenin yardımına Umut Kervanı ulaştı
Umut Kervanı, Diyarbakır’da uzun süredir ayni ve nakdi yardımlarını aksatmadan ulaştırdığı mağdur Baran ailesinin evinde tadilat çalışmaları yaparak evi kullanılabilir duruma getirdi.

Diyarbakır’da ikamet etmekte olan Baran ailesinin yardımına Umut Kervanı ulaşarak evini kullanılabilir duruma getirdi.

Merkez Sur ilçesi Ferit Köşk Mahallesinde ikamet eden Baran ailesinin evin kullanılamaz duruma geldiğini fark eden Umut Kervanı yetkilileri hayırseverlerin destekleriyle evi onararak kullanılabilir duruma getirdi.

Eşi tarafından yaklaşık 12 sene önce küçük çocuklarla beraber harabe evde yüzüstü bırakılan Şekra Baran, okula giden çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Anne Baran, “Umut Kervanı bu konuda da yardımcı olursa seviniriz. Allah onlardan razı olsun. Onlar bizlere çok yardımcı oldular, kapı-pencerelerimizi yenilediler, tuvalet-banyomuzu ve mutfak tezgahımızı yaptılar. Yaz kış demeden bize yardım ediyorlar, desteklerini esirgemiyorlar. Şu an ki kilerimi de yapsalar iyi olurdu.” dedi.

Kızının baba sevgisini göremediğini belirten anne Baran, “Eşim yaklaşık 11-12 sene evvel, kızım Berçem’i emzirir iken bizleri terk edip gitti. Bize sahip çıkmıyor. Bu kızım daha babasını görememiş, sevgisini alamamış.” ifadelerini kullandı.

“Okul kantininde harcayabileceğim bir liram dahi yok”

Ortaokul öğrencisi olan Berçem Baran, okulda çektiği sıkıntıları dile getirerek, “Hoca bazen bizden bazı materyaller istediğinde ben temin edemiyorum. Arkadaşlarımın defterleri var ama benim ki yok. Yarın okullar açılacak; benim defterim, kalemim, çantam, hiçbir şeyim yok. Diğer öğrenciler gibi benimde kırtasiye ihtiyaçlarım var. Arkadaşlarım kantine giderken benim bir lira dahi param olmadığından dolayı gidemiyordum. Ailem bana yeterince destek olamıyor. Allah, Umut Kervanı'ndan razı olsun, onlar ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Hayırseverlerin bana da okul konusunda yardımcı olmaları durumunda çok sevinirim.” şeklinde konuştu.

Uzun süreden bu yana aileye yardım çalışmaları kapsamında desteklerini esirmeyen Umut Kervanı yetkililerinden Sur ilçe Temsilcisi İsmail Karakuş, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karakuş, “Umut Kervanı olarak gerek Türkiye ve gerekse dünya genelinde mustazaf ve muhtaç halklara, vatandaşlara yardım etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bizlere yardımcı olan hayırseverlerden Allah razı olsun, hayırlarını kabul etsin inşallah.” diye konuştu.

Baran ailesine yönelik yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi veren Karakuş, “Bu ablamıza 10 yılı aşkındır yardım ulaştırıyoruz. İlk geldiğimiz yıllarda bu ev yıkık, dökük, harabe idi. Elektrik ve su tesisatı yoktu. Aile çok mağdur bir şekilde burada yaşıyordu. Allah’a hamdolsun hayırseverlerin destekleriyle kapı-pencere, sıva, alçı ve boyasına kadar evi onardık, tadilatını yaptık. Bu son zamanda da mutfak tezgâhlarını, kullanılamaz durumda olan tuvalet ve banyolarını yıkarak inşa ettik.” dedi.

Ailenin ihtiyaçlarının bitmediğine dikkat çeken Karakuş, “Ailemizin halen ihtiyaçları bitmemiş, bunları da gidermeye çalışıyoruz. Şu anda kullandıkları kilerleri çok kötü durumdadır. Bu kileri de hayırseverlerin destekleriyle yapmak istiyoruz. Okula giden çocuklarının kırtasiye ihtiyaçları var. Bizler Umut Kervanı olarak imkanlarımız dahilinde yardım etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55