,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Macaristan'dan Türkiye'ye Hollanda desteği

Macaristan'dan Türkiye'ye Hollanda desteği
Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarıyla irtibat kurmasının normal olduğunu belirterek, Türkiye'ye destek çıktı.

Szijjarto, başkent Budapeşte'de "Avrupa Birliği (AB)-Türkiye mutabakatı tehlikede" başlığı altında düzenlediği olağanüstü basın toplantısında, Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatı ile Türkiye ve Hollanda arasındaki gerilimi değerlendirdi.

Türkiye ve Hollanda arasında yaşananlardan üzüntü duyduğunu, Türkiye'nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarıyla irtibat kurmasının normal olduğunu belirten Szijjarto, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÜZÜNTÜ VERİCİ

''Biz Macarlar olarak bu konuyu çok iyi anlıyoruz. Çünkü birçok Macar vatandaşıMacaristan dışında yaşıyor. Macar hükümetinin ve yetkililerinin yurt dışındaki vatandaşlarımızla irtibatı devam ettirmesini ve görüş alışverişinde bulunmasını son derece normal bir olay olarak görüyoruz. NATO ittifakında bulunan iki ülkenin böylesi bir konuda sorun yaşaması alışılmış bir durum değil ve üzüntü verici."

BU BÜYÜK BİR HATA

Türkiye ve AB arasında varılan göçmen mutabakatından sonra Avrupa liderlerinin Türkiye'yi sürekli eleştirmesinin büyük yanlış olduğunu vurgulayan Szijjarto, "Mutabakat imzalandığından beri Avrupalı liderler neredeyse Türkiye Cumhurbaşkanı'nı (Recep Tayyip Erdoğan) ve hükümetini kim daha sesli bir şekilde eleştirebilir yarışı içindeler. Bu çok büyük bir hata" ifadelerini kullandı.

AB VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALI

"AB verdiği sözü tutmalı. Brüksel'deki bürokratlar bu konuda (AB-Türkiye mutabakatı) kurnazlık yaparak anlaşmayı ve Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atmasınlar. Avrupa Komisyonu, Türkiye'ye sığınmacı konusu ve vize muafiyetinin aynı anda, el ele olacağı konusunda yalan söyledi. Bu konuda Türkiye'nin hiçbir hatası yok, tamamen Brüksel'in suçu. Aslında genel olarak da Avrupa'nın vize politikası çok güvenilebilir değil. Ukrayna ve Gürcistan tüm şartları yerine getirmesine rağmen bu ülkelere hala vize muafiyeti sağlanmadı."

JİLETLİ TELLERİ SAVUNDU

Macaristan'ın sınırlarını koruma amacıyla çektiği jiletli tel örgünün ve hukuki adımların doğru olduğunu da savunan Szijjarto, "Eğer sınırlara günlük tekrar binlerce sığınmacı gelirse AB geçen yıl olduğu gibi yine hiçbir şey yapamayacak" dedi.

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55