,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C

LYS'ye giren öğrencilerden ÖSYM'ye çağrı

LYS'ye giren öğrencilerden ÖSYM'ye çağrı
LYS-4'e giren öğrenciler, soruların kolay olduğunu belirtirken, sınavın Ramazan ayında yapılmaması için ÖSYM'ye çağrıda bulundular.

Mardin'de LYS-4'e giren öğrenciler, soruların kolay olduğunu belirtirken, sınavın Ramazan ayında yapılmaması için ÖSYM'ye çağrıda bulundular.

Türkiye genelinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen ve üniversite girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sosyal bilimler oturumu yapıldı.

Üniversite adayları, sabahın erken saatlerinde uyanıp, sınava girecekleri okul binalarının yolunu tuttular.

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da okullarda hazır bulunurken, LYS-4 saat 10.00'da başladı.

135 dakika süren sınavdan çıkan adaylar, duygularını paylaştılar. Soruların kolay olduğunu ve iyi puan beklediklerini belirten öğrenciler, sınavın Ramazan ayında yapılmaması için ÖSYM'ye çağrıda bulundular.

Sınavdan çıkan öğrencilerden Bünyamin Akman, "Sınav güzel geçti. Tarih soruları özellikle çok güzeldi. Zorlayıcı olan felsefe bölümüydü. Sorunların uzunluğu öğrenciyi yoruyordu. Genel olarak güzel bir sonuç bekliyoruz. Oruçluyuz, onun susuzluğu biraz var. Hem açlık hem susuzluk bizi etkiledi haliyle. Hayırlı bir sonuç bekliyoruz. Ramazana denk gelen şu iki saatlik sınav için genel olarak öğrenciler oruç tutmuyorlar. Buradan ÖSYM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu sınavları Ramazan'a denk getirmesi kesinlikle yanlış bir sistemdir. Ramazandan önceye denk getirebilir ya da Ramazan'dan sonra iki bayram arasına denk getirebilir. O kadar zor olacağını düşünmüyoruz. Biz öğrencileri zorlamalarına gerek yok. Hem orucumuzu tutmak istiyoruz hem de sınavımıza girmek istiyoruz." dedi.

Orucun kendisini fazla etkilemediğini ve sınavın güzel geçtiğini dile getiren Merve Timur, "Sınav idareydi. Kolay sorular da vardı, zorlandığım sorular da vardı. Liseyi açıköğretimden okudum, sonra bu yıl dershaneye gittim. Oruçlu olmam beni fazla etkilemedi. Güzeldi, fazla etkilenmedim." ifadelerini kullandı.

Sınavın diğer seneye göre daha iyi geçtiğini söyleyen Şeyhmus Kurğa, "Bu sene diğer senelere göre daha iyiydi. Bu sene ilginç bir şey vardı. Ayrı ayrı 3 kitapçık verdiler bize. Eskiden bir bütün veriliyordu. Üniversiteyi bitirmişim, gene girdim. Girdiğim diğer senelere göre de daha iyi geçti diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Soruların çalışana kolay olduğunu belirten Zeynep Doğan,  sınavın güzel geçtiğini ve yapabildiği soruları çözdüğünü söyledi.

Tarih sorularının çok güzel olduğunu dile getiren Leyla Kılıç, haklarında hayırlısını diledi.

Sınav Kızıltepe'de yine yapılmadı

Bu arada Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 10 yıl önce YGS'de kopya çekildiği iddiasıyla ilçede yine sınav yapılamadı. 300 bin nüfusluk ilçede sınavın yapılmamasına tepki gösteren öğrenciler, sınava girecekleri saatlerde hem yol yorgunluğu hem stres yaşadıklarını belirterek, bundan sonraki sınavların Kızıltepe'de de yapılmasını istediler. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55