,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Lübnan işgalci rejimle deniz sınırında anlaştı

Lübnan işgalci rejimle deniz sınırında anlaştı
Lübnan ve işgalci rejimin, tartışmalara neden olan deniz sınırına ilişkin anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, işgalci rejim ile deniz sınırının nihai çizim taslağının Beyrut'un taleplerini karşıladığını söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan Cumhurbaşkanı'nın israil ile deniz sınırı çizimine ilişkin ABD'den teslim aldığı nihai anlaşma tasarısı, Lübnan'ın doğal kaynakları üzerinde tüm haklarını ve taleplerini karşılıyor." denildi.

Açıklamada, sınır belirleme anlaşmasının "mümkün olan en kısa sürede" açıklanmasının umulduğu kaydedildi.

İşgalci Siyonist rejim yöneticilerinden Yair Lapid de yaptığı açıklamada, Lübnan'la deniz sınırında anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Lapid, "Bu, israilin güvenliğini güçlendirecek, israil ekonomisine milyarlarca dolar kazandıracak ve kuzey sınırımızın istikrarını sağlayacak tarihi bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı İlyas Ebu Saab, iki tarafın taleplerini karşılayan bir çözüme ulaşıldığını savundu.

Saab, Lübnan ve işgalci rejim arasında herhangi bir gaz ve petrol paylaşım durumu olmayacağını belirterek, "Lübnan Kana'da bulunan gaz sahalarındaki tüm haklarına sahip olacaktır. Taraflar arasında kazancın bölünmesi söz konusu değildir. Fransız enerji şirketi Total ve düşman (işgalci rejim) arasında bir anlaşmaya varıldı. Düşman, hakkını Lübnan'ın payından değil Total şirketinden alacak." ifadelerini kullandı.

Saab, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Necib Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri'nin deniz sınırı anlaşmasını kabul etme ve reddetme imkanına sahip olduğunu vurguladı.

Gaz bulunması halinde, 2019'dan beri mali krizle boğuşan Lübnan için büyük bir fırsat olacağı belirtiliyor. Gaz keşfinin, Lübnan'ın nüfusu için yeterli elektrik üretme konusunda uzun süredir devam eden sorununu ortadan kaldırabileceği ifade ediliyor.

ABD, iki yıldır Lübnan ve işgalci siyonist rejim arasında deniz sınırlarının çizilmesini ve petrol ve gaz aramalarının önündeki engellerin kaldırılmasını amaçlayan bir anlaşmaya varılması için arabuluculuk yapıyordu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55